Afbeelding
Foto: Corine Roks

Mogelijk historische dag Schijf valt in het water

Door: Amber Kuijs Sport

SCHIJF – Voor het eerst in de geschiedenis van voetbalvereniging VV Schijf kon het deze zondag zomaar gebeuren dat het eerste naar de derde klasse zou promoveren. De kansen lagen gunstig, met één punt voorsprong op rivaal VVR uit Rijsbergen. Echter donder en bliksem boven Schijf op het cruciale moment dat de wedstrijd werd gespeeld, heeft de scheidsrechter doen besluiten de wedstrijd af te gelasten. Dit tot grote teleurstelling van heel het dorp Schijf.

In het dorp hingen de vlaggen al uit, om de mannen van eigen bodem aan te moedigen voor de thuiswedstrijd tegen Internos uit Etten- Leur. Maar na nog geen tien minuten te hebben gespeeld werd de wedstrijd stilgelegd vanwege hevige donder en bliksem. Een half uur keek de scheidsrechter de ontwikkelingen van de buien aan, maar besloot uiteindelijk de wedstrijd af te blazen. De stand was op dat moment 0-0.

"Dat zijn nu eenmaal de regels, en daar hebben we begrip voor", aldus leider Joost Nouws van de heren 1. "Het is wel erg jammer, alles klopte deze dag. Het was een thuiswedstrijd, de kaderdag waarbij we flink uitpakken voor onze sponsors en de afsluiting van het seizoen". Nouws heeft zelf twintig jaar gekeept in het eerste: "We hebben nog nooit in de derde klasse gespeeld, hopelijk winnen we de inhaalwedstrijd". Deze staat voorlopig gepland op donderdagavond 31 mei. Om de kampioenstitel binnen te slepen moét Schijf deze wedstrijd winnen. De uitwedstrijd van rivaal VVR Rijsbergen tegen Wernhout werd wel gespeeld. Rijsbergen won met 0-3. BIJDRAGE EN FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief