Alle kwekerijen zijn geruimd.
Alle kwekerijen zijn geruimd. Foto: Shutterstock

Politie ontmantelt meerdere hennepkwekerijen in regio

Door: Guus Arnouts algemeen

SINT WILLEBRORD- De politie heeft woensdag tijdens een grootscheepse drugsactie meerdere hennepkwekerijen in de regio aangetroffen op locaties in Roosendaal, Halsteren en Hoeven. In de regio van Breda en de gemeente Zundert werden ook verschillende kwekerijen opgerold na meerdere tips.

In Sint Willebrord werd in een woning aan de Nachtegaalstraat een drusgvangst van zo'n 324 hennepstekken en 18 grote moederplanten gedaan, aldus de politie. In een afzonderlijke, verborgen ruimte werden bovendien nog eens 30 hennepplanten aangetroffen.  

Regio
Op twee locaties in Breda werden kleinere kwekerijen aangetroffen en in Raamsdonksveer was een kwekerij met 201 hennepplanten in bedrijf, aldus de politie. Ook de hennepkwekerijen in Hoeven ( 170 kweekpotten, 1 zak gedroogde toppen), Halsteren (99 planten en 146 grote hennepplanten), Roosendaal (180 planten) werden gisteren opgerold. In Rijsbergen (146 planten) en Wernhout (1755 planten) leverden ook aanhoudingen en ruimingen op.  

Groot risico
In totaal zijn er vier personen aangehouden na de acties, dat meldt de politie. In alle locaties werd vastgesteld dat er sprake was van stroomdiefstal. Alle kwekerijen zijn door de politie vervolgens ontruimd. Volgens de politie is de schade die de hennepteelt met zich meebrengt erg groot, mede door het verhoogde risico op brandgevaar en kosten door water- en brandschade, lekkages en het illegaal aftappen van stroom. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief