De organisatie van het toernooi, boven: Geert van Dijk, Rien de Bruyn, Eric Ros en Harry Vergouwen. Onder Jac van Trijp en Ab Kalkman. FOTO MONIQUE JANSEN
De organisatie van het toernooi, boven: Geert van Dijk, Rien de Bruyn, Eric Ros en Harry Vergouwen. Onder Jac van Trijp en Ab Kalkman. FOTO MONIQUE JANSEN

Beachsoccertoernooi is aan laatste editie toe

SPRUNDEL – Het beachsoccertoernooi van SV Sprundel is alweer toe aan de tiende editie. Extra bijzonder is dat de organisatie het evenement ook al tien jaar draaiende houdt. Dit jaar gebeurt dat voor de laatste keer. "We maken er nu een extra groot feest van. Het zou heel leuk zijn als er een nieuwe commissie opstaat die de organisatie wil draaien", geeft voorzitter Jac van Trijp aan. "Aan het beachsoccertoernooi doen 74 teams mee. Dat betekent dat er meer dan 500 junioren en senioren in actie komen."


De vrijwilligers van het toernooi zijn van woensdag tot zondagavond laat in touw om alles in goede banen te leiden. Dat begint het met storten van het zand tot het opruimen van alle attributen, netten en paviljoens. "Vrijwilligers nemen daarvoor hun snipperdagen op. Het is fantastisch dat ze dat willen doen", benadrukt Van Trijp.

Schot in de roos

De organisatie had tien jaar geleden niet durven dromen dat het beachsoccertoernooi zo'n groot succes zou zijn. "We wilden een evenement organiseren voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Voor deze doelgroep was er nog niet veel in Sprundel", vertelt Van Trijp. Het bleek een schot in de roos. Het toernooi viel niet alleen in de smaak onder tieners, maar ook de jongere jeugd en volwassenen trapten graag een balletje in het zand. Plaats van handeling is het Kloosterplein midden in Sprundel. Het toernooi verhuisde drie jaar geleden vanuit de Neerhof.

Extra werk

Dat zorgde wel voor wat extra werk. Zo moest opnieuw gekeken worden waar het zand het beste kon worden gestort en op welke plekken de bar en het strandpaviljoen konden komen. Inmiddels is de organisatie helemaal gewend geraakt aan het Kloosterplein. Voor de gelegenheid doopt de beachsoccercommissie het plein om tot de Costa Iglesia. Met al het zand en de tropische attributen wanen de voetballers en het publiek zich op een fraai zandstrand in Brazilië.

Snollebollekes

Het beachsoccertoernooi begint vrijdagavond 29 juni. Zaterdag komt de jeugd van 7 tot 18 jaar oud in actie. De liveband De Bounties treedt dan om 20.30 uur op. De senioren nemen zondag bezit van het veld. In totaal doen er dan zestien teams mee. "Daarmee zitten we ook vol. De meeste ploegen komen uit de regio, maar we hebben ook een Duits team. Dat is natuurlijk ontzettend leuk!" Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum heeft de organisatie een feestband geboekt voor de zondagavond. De Snollebollekes bestijgen het podium om 18.30 uur. Daarvoor treedt zanger Jeroen Rommers op. DJ Silence zorgt het hele weekend voor muziek.

Plezier

De commissie blikt met volle tevredenheid terug op de voorbije tien jaar. Van Trijp: "Het is prachtig dat we dit al tien jaar voor elkaar krijgen. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de spelers hebben. Daar genieten we als organisatie volop van. Natuurlijk klinkt het gek dat we er dan mee stoppen, maar dat doen we liever op het hoogtepunt. Als er een nieuwe commissie opstaat, zijn we natuurlijk altijd bereid om op de achtergrond te helpen, zodat de organisatie niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden!"

Spectaculair evenement

Op één factor kan de commissie geen invloed uitoefenen: het weer. Het beachsoccertoernooi is alle jaren doorgegaan, terwijl alle soorten weer wel zijn gepasseerd. "We hebben ook echt tropische temperaturen gehad. Dan zorgen we voor extra water. Ideaal is rond de twintig graden, maar we gaan het zien. Het belooft in ieder geval weer een gezellig en spectaculair evenement te worden in het dorpshart van Sprundel!" besluit Van Trijp. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief