Afbeelding

Directeur Ron Kruis weg bij basisschool Mariadonk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEGGE – Basisschooldirecteur Ron Kruis vertrekt bij basisschool Mariadonk in Zegge. Zijn functie wordt overgenomen door Jelle Oomen, de adjunct-directeur. Dat heeft de school bekend gemaakt in een brief aan de ouders.

Het besluit volgt op de onrust die is ontstaan in de school na het besluit om Stichting Kinderopvang Mariadonk (SKM) de wacht aan te zeggen. Het kinderdagverblijf moet vertrekken, omdat de Borgesiusstichting (het overkoepelende onderwijsorgaan waar Mariadonk onder valt) ervoor heeft gekozen met Kober kinderopvang in zee te gaan. Dat zorgde voor veel onrust op school. Op het SKM zitten 120 kinderen. Veel ouders willen niet overstappen naar Kober, omdat ze op SKM meer flexibele kinderopvang kunnen afnemen. Op SKM betalen ze per half uur.

Toekomst kinderdagverblijf

Ron Kruis gaat volledig aan de slag als directeur op basisschool De Klinkert in Oudenbosch waar hij al sinds 2011 eindverantwoordelijke is. Oomen gaat alle schoolleiderstaken uitvoeren. Het is niet bekend of het afscheid van Kruis van Mariadonk samenhangt met alle spanningen die er momenteel zijn over de toekomst van het kinderdagverblijf. De Borgesiusstichting is om een reactie gevraagd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief