Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Kinderopvang Mariadonk hoeft toch niet weg uit Mariadonk

Door: Guus Arnouts Algemeen

ZEGGE - De kinderopvang op basisschool Mariadonk wordt na de zomer toch níet overgenomen door Kober. Het College van Bestuur van de Borgesiusstichting laat vandaag via een mail aan de ouders weten dat ze het eerder genomen besluit om de kinderopvang over te laten nemen door Kober terugdraaien. Na de zomer mogen Stichting Kinderopvang Mariadonk en Kober doorgaan in de huidige vorm op basisschool Mariadonk. Daarbij regelt Stichting Kinderopvang Mariadonk de kinderopvang en Kober de peuterspeelzaal.

Na de zomer zal het bestuur zich opnieuw buigen over de plannen. Op die manier 'wordt er meer tijd gecreëerd om tot een definitief besluit te komen over de ontwikkeling van het integraal kindcentrum', laten bestuursleden Jos Krebbekx en Robbert-Jan Koevoets weten in een mail die naar de ouders verstuurd is.

Splijtzwam
Het voornemen van de Borgesiusstichting om de SKM te ontmantelen en te laten vervangen door kinderopvang Kober leidde de afgelopen tijd tot hevige reacties en zelfs tot het opstappen van basisschooldirecteur Ron Kruis afgelopen dinsdag. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief