De nieuwe eigenaars Joey van Dijk en Kim van Beek.
De nieuwe eigenaars Joey van Dijk en Kim van Beek. Foto: Elles Jansen

Frisse wind door Het Wapen van Nassau

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Een nieuw terras met loungebank, vuurkorven en eigentijds meubilair zowel binnen al buiten geeft de nieuwe koers aan van Joey van Dijk en Kim van Beek. Samen hebben zij Het Wapen Van Nassau per 1 mei overgenomen van de oom van Joey en hiermee is Joey de derde generatie die de horeca onderneming laat floreren.

DOOR ELLES JANSEN

In het hart van Rucphen ligt een prachtige horecagelegenheid. "Het zijn er eigenlijk twee", vertelt Kim van Beek. "De Brasserie hiernaast is eigendom van de ouders van Joey en biedt een ander concept." Het Grand Café Restaurant, met feestzaal is nu van Joey (28) en Kim (24). Ze hebben elkaar in de zaak ontmoet, Kim werkte bij de Brasserie en ze delen samen dezelfde passie voor het vak.

Werk in Uitvoering
"De oom en tante van Joey hebben hier 24 jaar een eetcafé gehad. Er stond een biljart in het midden met daar omheen tafeltjes waar je klassieke gerechten kon eten", vertelt Kim. Joey stond achter de bar. "Hij werkte hier al 15 jaar en toen Marco en Angela wilden stoppen hebben wij de zaak overgenomen." Omdat het jonge ondernemende stel graag hun eigen visie willen uitdragen en ook jonger publiek willen aantrekken, hebben ze een flinke renovatie doorgevoerd. Ook de kaart is al een beetje aangepast en op het eerste blad van de menukaart staat dan ook "Werk in Uitvoering".

Vernieuwing
"We hebben een eetgedeelte en borrelhoek gemaakt", laat Kim zien. Het biljart en dartbord zijn verhuisd naar de feestzaal en het rookhok is veranderd in een professioneel wijndomein waar gasten zelf hun wijn kunnen kiezen. De barkrukken aan de bar zijn vervangen door leuke barstoelen aan hoge tafeltjes en er is een tapasbar gemaakt waar overheerlijke Flammkuchen worden bereid en mooie andere tapasgerechtjes voor het zicht van de gasten worden klaargemaakt. "Onze gasten kunnen hier gezellig borrelen." In het restaurant gedeelte zijn ook de nodige aanpassingen gedaan, tafeltjes staan wat verder uit elkaar zodat men op het gemakje kan genieten van de à la carte gerechten. In de feestzaal is alles mogelijk, van koffietafels tot diverse buffetten, bruiloften of een DJ-feest.

Streekproducten
In de toekomst willen Joey en Kim meer streekproducten op de kaart zetten. "We hadden nu al verse asperges van de boer, maar er worden in de omgeving ook vele soorten kaas gemaakt en verse worst." Een ander nieuwe service die Joey en Kim willen aanbieden is de zogenaamde plateservice waarbij mensen op het terras na 17.00 uur niet uitgebreid hoeven te eten maar bijvoorbeeld een bordje saté met friet en sla of pasta pesto met Gamba's kunnen bestellen De menukaart van het restaurant wordt na de zomer naar een hoger level getild: "Harm, onze nieuwe chef-kok komt uit een sterrenrestaurant en we willen naast de klassieke gerechten ook andere gerechten op de kaart zetten." En dat alles voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Grand-café Restaurant Het Wapen van Nassau is geopend van woensdag tot en met zondag.

Grand-café Restaurant Het Wapen van Nassau
Julianastraat 1, 4715 AT Rucphen, tel. 0165-342211, www.wapenvannassau.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief