Stichting Kinderopvang Mariadonk hoeft komend schooljaar nog niet weg. FOTO MONIQUE JANSEN
Stichting Kinderopvang Mariadonk hoeft komend schooljaar nog niet weg. FOTO MONIQUE JANSEN

Nieuwe gesprekken over kindcentrum Zegge

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEGGE - De Borgesiusstichting, Stichting Kinderopvang Mariadonk (SKM) en Kober kinderopvang beginnen opnieuw met overleg over de vorming van een integraal kindcentrum in basisschool Mariadonk in Zegge. "Op bestuurlijk niveau en bij de medewerkers is er voldoende commitment om de gesprekken positief in te gaan", melden de partijen in een gezamenlijke persverklaring.

Enkele weken geleden ontstond er op de dorpsschool grote onrust toen bekend werd dat SKM de school moest verlaten. Met ingang van augustus zou Kober de complete kinderopvang op Mariadonk regelen. Nu beheert Kober alleen nog peuterspeelzaal Zeggetuin. SKM biedt ook peuteropvang aan, maar runt daarnaast ook het kinderdagverblijf, de voorschoolse-, tussenschoolse en naschoolse opvang.

Bemiddeling

De basisschool streeft nog steeds naar de vorming van een integraal kindcentrum. Nu gaan de drie partijen gezamenlijk bekijken op welke manier dit vorm kan krijgen. De gemeente Rucphen heeft bemiddeld in het conflict. Die heeft er na gesprekken met de drie partijen vertrouwen in dat de Borgesiusstichting, SKM en Kober er gezamenlijk uit zullen komen. Secretaris Dion Landstra van SKM liet eerder weten blij te zijn dat de onderhandelingen opnieuw werden opgestart: "Een moedig besluit."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief