De VVD wil een bord over de Binnentuin bij de kruising Martinusstraat-Bernhardstraat aanpassen. FOTO MONIQUE JANSEN
De VVD wil een bord over de Binnentuin bij de kruising Martinusstraat-Bernhardstraat aanpassen. FOTO MONIQUE JANSEN

Bord 'Binnentuin' bij Munnikenheide wordt niet verplaatst

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen gaat het bord 'Binnentuin' ter hoogte van het Munnikenheide College niet verplaatsen naar de Industriestraat. Die suggestie had VVD-raadslid Daan van den Broek gedaan om de nieuwe aanrijroute zo duidelijker te maken. VVD'er Daan van den Broek wil aanrijroute duidelijker maken. 

Volgens het college is de huidige verwijzing naar de Binnentuin via de Kozijnenhoek de kortste route: "In de toekomst zal deze aanrijroute -nadat het deel van de omleiding boven de Sprundelseweg klaar is- lopen over de Industriestraat omdat we zoveel als mogelijk al het verkeer over de omleiding willen sturen." In 2019 starten de werkzaamheden aan de bocht tussen de Kozijnenhoek en de Industriestraat. Het verkeer dient dan de aanrijroute over de Kozijnenhoek te gebruiken: "Het is niet wenselijk om op korte termijn tot tweemaal toe de aanrijroute te wijzigen. Dat schept verwarring bij de weggebruikers." De wegwijsborden in de bocht St. Martinusstraat en Bernhardstraat zijn verwijderd in verband met werkzaamheden. Na de realisatie van de projecten zijn tijdelijke borden geplaatst die de aanrijroute van de Nijverhei over de Bernhardstraat aangeven.

Overlast

De VVD maakt zich zorgen over de leefbaarheid van de dorpen, omdat de Omleiding Rucphen nog niet klaar is. De verlenging van de Vosdonkseweg zou op zich laten wachten. Volgens Van den Broek duurt de overlast van verkeer voor de bewoners daardoor langer. In zijn raadsvragen wilde hij weten welke actie wordt ondernomen om het verkeer in betere banen te leiden. Hij vroeg zich af of ondernemers al waren aangeschreven. Ook pleitte hij voor tussentijdse aanpassing van de borden.

Skidôme

Van den Broek zou graag zien dat op deze borden ook 'Sneeuwattractiepark Skidôme' wordt vermeld. Het college meldt bewust nog geen bedrijven te hebben aangeschreven, omdat de gemeente de nieuwe aanrijroutes in één keer goed willen communiceren. Daarmee wordt onduidelijkheid voorkomen. Daarnaast krijgt Skidôme geen vermelding op de borden van de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Een toeristische trekpleister dient minimaal 1,5 miljoen bezoekers per jaar te hebben om een plekje te verdienen op de borden. Dat is nog niet het geval voor het Rucphense attractiepark. Wel heeft de gemeente op eigen initiatief zes borden geplaatst om recreanten de weg te wijzen naar Skidôme.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief