Vlnr: Jeffrey Faes, Wilma Elst, Wilma Bogers,  Michelle van de Sande en Wim van de Sande zijn klaar voor de Turfloop Schijf. FOTO MONIQUE JANSEN
Vlnr: Jeffrey Faes, Wilma Elst, Wilma Bogers,  Michelle van de Sande en Wim van de Sande zijn klaar voor de Turfloop Schijf. FOTO MONIQUE JANSEN

Turfloop moet blijvend hardloopevenement worden

SCHIJF – "We willen van de Turfloop een blijvend hardloopevenement maken." De ambities van Stichting Turfloop Schijf zijn groot. In 2017 keerde het spektakel na een afwezigheid van vier jaar terug op de hardloopkalender. Dit jaar wil de organisatie doorgroeien. "Vorig jaar deden er 150 hardlopers mee. We mikken voor deze editie op 200", kondigt Jeffrey Faes van de stichting aan.


Helemaal nieuw is de Turfloop niet. Het evenement werd eerst georganiseerd door VV Schijf, maar die had niet genoeg mankracht om het hardlooprondje elk jaar te houden. Hardlopers bleken de Turfloop erg te missen, waardoor een aantal sportieve Schijvenaren de handen in een sloeg.

Stichting

"Vorig jaar hebben we Turfloop uit eigen middelen bekostigd. Nu hebben we een stichting opgericht, waardoor bedrijven ons ook kunnen sponsoren. Het evenement wordt op zaterdag 14 juli gehouden en valt tegelijk met het Kermisweekend Schijf. Een bewuste keuze. "We werken samen met het kermiscomité en dat bevalt goed. Op de Roosendaalsebaan staat tijdens dit weekend een feesttent. Daar mogen we ook gebruik van maken. Verder was er op de zaterdag nog niet heel veel te beleven. Daar springen wij op in", benadrukt Wilma Elst. Het mes snijdt aan twee kanten. De kermisbezoekers juichen de hardlopers toe en die genieten zo van nog meer sfeer.

Route

Het hardloopevenement start om 18.00 uur met een Kermisloop voor de jeugd. Daarna vertrekken om 19.00 uur de deelnemers in de categorieën 'Vijf kilometer' en 'Tien Kilometer.' Net voor de start van de Kermisloop en Turfloop wordt er een warming-up gegeven voor de hardlopers. Het parcours is hetzelfde als een jaar eerder. De start is net voor het kermisterrein aan de Roosendaalsebaan en de finish is vlakbij de tent. De deelnemers aan de 'Tien Kilometer' lopen het rondje twee keer. Het parcours gaat met een lusje door de bosrijke omgeving. Via de Heiberg komen de lopers terug in de dorpskern. De route gaat dan verder over het Kerkpad en de St. Antoniusstraat naar het kermisterrein.

Hardloopkalender

De Turfloop staat inmiddels op vele hardloopkalenders aangekondigd, maar valt niet onder licentie van atletiekbond KNAU. Een bewuste keuze van de organisatie. "Wij mikken op wedstrijd- én recreatielopers. Dat maakt de Turfloop geschikt voor iedereen: jong én oud", benadrukt Jeffrey Faes. Vorig jaar deed ook een aantal bekende lopers uit de regio mee. Zo won Melvin Franken de 10-kilometer en Kees Lazeroms de 5-kilometer. Bij de dames schreef Nienke van Overveld de 5-kilometer op haar naam en Marjan Lauwrijssen de 10-kilometer.

Opstapgroep

Het Schijfse evenement steekt ook de dorpelingen aan. Een groepje hardloopbeginners verzamelt zich elke week om onder professionele begeleiding te trainen voor de Turfloop. Wilma Elst maakt onderdeel uit van de opstapgroep. De groep bestaat uit elf deelnemers en loopt inmiddels behoorlijk fanatiek. Dat doen zij in het Schijfse bos of op het voetbalveld. "Dat gaat erg goed. Ook krijgen we huiswerk mee om extra te oefenen. Daardoor zijn we er helemaal voor!" benadrukt Wilma Elst.

Starten

Aanmelden voor de Turfloop Schijf is mogelijk. Dat kan via www.turfloopschijf.jouwweb.nl. Voorinschrijven kost zes euro. Opgeven op de dag zelf is ook mogelijk. Dan bedragen deelnamekosten zeven euro. De bijdrage voor de Kermisloop is drie euro.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief