Kunst op de braderie.
Kunst op de braderie. Foto: Elles Jansen
fotoalbum

Tropische temperaturen op Schijfse kermis

Door: Amber Kuijs Algemeen

SCHIJF – De zomerse temperaturen van boven de dertig graden waren wellicht iets tewarm voor de jaarlijkse kermis en braderie te Schijf. Er waren minder mensen dan waar de standhouders op hadden gehoopt maar de sfeer bleef zonnig. Diverse bandjes zorgden her en der voor de muzikale omlijsting en er waren leuke spelletjes voor kinderen. Op het kermisterrein liep de spanning hoog op tijdens het tafelvoetbalspel dat met echte teams in de brandende zon werd gespeeld.

DOOR ELLES JANSEN

Tropisch
De ijscokar van vers hoeve-ijs was de drukste attractie, iedereen lustte wel een lekker koud ijsje. Maar ook de waterballenstand "Dream Splash" van majorette vereniging Dream Flash had veel bekijks. Hier kon je voor 2,50 euro drie ballen door een gat gooien en als hij raak was, viel één van de leden van het majorette team in het water. "Op deze manier kunnen we onze kas goed spekken", aldus de woordvoerster.

Kunstmarkt
Op het veldje naast parochie St. Martinus lieten diverse standhouders hun kunstwerken zien. Er waren zelfgemaakte (zilveren) sieraden, beelden van keramiek, schilderijen en aquarellen. In de St. Antoniusstraat en Roosendaalse Baan stonden tal van kraampjes opgesteld waar kleding, tassen en etenswaren te koop waren. Ook diverse verenigingen promootten hun goede doel zoals o.a. de Hartstichting en de Katholieke Ouderen Bond.

Kindervertier
Op de kermis zochten kinderen verkoeling in de zweefmolen. Ook het eendjesvissen was populair. Linn liet zich schminken bij SonSalon, ze koos echter geen plaatje uit het boek: "ik wil heel graag op mijn lievelingsknuffel Eenhoorn lijken", hetgeen zeer goed gelukt was. Bij kruisboogvereniging Nooit Volleerd mocht de vierjarige Eva met de kruisboog blikjes omverschieten. Er waren poffertjes, oliebollen en andere lekkernijen te koop.

Feesttent
In de feesttent was er zaterdag een korenmiddag en 's avonds een optreden van coverband A!rie. Zondagmiddag was er volksmuziek te horen, met optredens van Blaaskapel De Stabroekse Muzikanten onder leiding van Guy Gevaerts en om 17.30 uur Benegrenska onder leiding van Gerard Peeters. Benegrenska had in juni jl. nog brons gehaald op het Europees Kampioenschap voor blaaskapellen in Nesselwang.

Kruisboogschieten kon ook op de kermis.
Een van de vele kraampjes.
Het straatbeeld.
Iedereen kon zich ook vermaken in de zweefmolen.
Het straatbeeld.
Natuurlijk konden kinderen ook hun gezicht laten schminken.
Ook was er verkoeling te vinden.
Ook was er verkoeling te vinden.
Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Mooie tassen werden er ook verkocht.
Er was ook een beetje bloemencorso te vinden.
Kinderen konden eendjes vissen voor een prijs.
Afbeelding
Een feesttent.
Optreden in de feesttent.
Dreamsplash.
Optreden van Benegreka.
Tafelvoetbal.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief