Met de klok mee: De Toffe Peren Peter Roks, André van Peer, John Roks en Cor Leijs.
Met de klok mee: De Toffe Peren Peter Roks, André van Peer, John Roks en Cor Leijs.

Toffe peren bundelen krachten

Door: Sandra Broosus algemeen

SINT WILLEBRORD – "Dat moeten wij toch ook binnen de gemeente Rucphen kunnen organiseren"? Een vraag waarover de Willebrordse ondernemers John en Peter Roks, André van Peer en Cor Leijs graag brainstormden tijdens bezoekjes aan evenementen in de buurt. Inmiddels zijn de plannen concreet, en het resultaat; Friends for Events. Aanstaand weekend volgt de kick-off in Sint Willebrord, op de vertouwde plek van Café De Toffe Peer. De vierkoppige organisatie draagt dan ook de toepasselijke naam; De Toffe Peren.

DOOR CORINE ROKS

Drie toffe dagen in de feesttent aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord in het kort; een dart- toernooi op de vrijdagavond, optredens van diverse bands op de zaterdagmiddag, gevolgd door de reünie Café De Toffe Peer in de avond. De zondag staat in het teken van Hollandse muziek.

De Toffe Peer

"Wat geweldig dat er weer eens wat georganiseerd wordt!, en goed dat jullie dit doen!. Zodra we onze flyer hadden gepost stroomden dit soort reacties binnen. Maar ook ondernemers uit regio reageren enthousiast, spontaan bieden zij hun medewerking aan in de vorm van sponsoring", laat André van Peer weten. Van Peer was eigenaar van Café De Toffe Peer, waar veel Willebrorders nog mooie herinneringen aan over hebben gehouden".

De locatie, de aankleding binnen de tent en de reünie grijpen terug naar vroeger. "De Toffe Peer heeft in zijn korte bestaan veel goodwill gekweekt, binnen een mum van tijd waren de meeste kaarten voor de reünie verkocht". De reünie wordt voor veel stapliefhebbers een feest van herkenning, met DJ Addy de Bruijn en een optreden van Randy Watzeels.

Braderie

Cor Leijs: "We hebben voor onze kick-off bewust gekozen voor dit weekend, tijdens de Willebrordse braderie. De betrokken ondernemers reageerden direct heel positief op onze plannen voor een feesttent, en van de gemeente Rucphen krijgen we alle medewerking". Voor een optimale verbinding met de braderie krijgt de tent een overkapping en binnen zijn led- schermen waarop sponsors podium krijgen.

John Roks heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen; de Pepernotenmarkt, de Zomeravond en de Hemelse Feesten, een toppertje dat in 2016 werd geïntroduceerd, zijn daar voorbeelden van. De vier ondernemers hebben dan ook plannen om dit concept, een feestelijk evenement , ook bij andere gelegenheden in te passen. "Dat hoeft niet per se op Sint Willebrord. Het kan bijvoorbeeld ook op een wat meer centrale plek, zoals De Binnentuin, of in een café binnen de gemeente Rucphen", laat John weten.

"Onze organisatie zet zich belangeloos in, en mochten er reserves ontstaan, dan worden die geïnvesteerd in een volgend evenement. Op deze manier is de hele gemeenschap met ons initiatief gebaat", aldus de Toffe Peren. Dit is ook de reden dat de gebundelde kracht wordt ondergebracht in een stichting, genaamd 'Friends for Events'.

Mystery Guest

De tent is tijdens het dart- toernooi op vrijdagavond vrij toegankelijk. Peter Roks hierover: "Er kunnen maximaal 32 teams deelnemen en inmiddels tikken we deze grens aan. In samenwerking met Jordan van Camp wordt het koppeltoernooi gespeeld". Op zaterdagmiddag is het podium gereserveerd voor (jongeren) bandjes van Muziekschool Cees Boeren uit Rucphen, ook hierbij is de entree gratis. Voor de Hollandse middag op zondag zijn de kaarten zo goed als uitverkocht. Op deze middag zijn het Tony van den Dungen, Willem Barth én een Mystery Guest die de tijden uit De Toffe Peer doen herleven.

De braderie georganiseerd door Willebrord Promotion vindt plaats op 1 en 2 september in de Dorpsstraat, Sint Willebrord.
Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief