Afbeelding

Politie blijft waarschuwen voor babbeltrucs

Door: Peter Houtepen Politie

ZEGGE - De politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur, die bij voorkeur toeslaan bij voorkeur bij mensen van 60 jaar en ouder. Zij weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje bij u binnen te praten. 

In Zevenbergen is deze maand een 71-jarige bewoonster van een appartementencomplex slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man belde aan en vertelde dat er mogelijk waterschade zou zijn vanwege een lekkage in een andere woning. De man keek onder meer in het keukenkastje naar de afvoer. Nadat hij weg was, ontdekte de vrouw dat haar sieraden ontvreemd waren. Vermoedelijk is een tweede persoon de woning ingeslopen.

In augustus liet een dame van 91 jaar uit de wijk Kortendijk in Roosendaal twee mannen in haar woning binnen omdat zij een navigatiesysteem op haar scootmobiel zouden monteren. De vrouw ging met de lift naar beneden en ging ervan uit dat de mannen met de trap zouden gaan. Ze zag hen niet meer en toen ze terug in haar woning kwam, was haar navigatiesysteem verdwenen.

In juli werd een 91-jarige vrouw uit Zegge slachtoffer van een oplichter aan de deur. Een man vertelde haar dat de waterleiding was gesprongen en dat hij een en ander wilde controleren. De vrouw moest bij de cv-ketel blijven staan om te checken of er een lampje ging branden. Ondertussen doorzocht de man haar woning en nam geld mee. Ook in Bosschenhoofd gebruikten in juli twee mannen de smoes van een gesprongen waterleiding om een woning van een slachtoffer (65) binnen te komen en sieraden te stelen. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief