De symbolische eerste schop gaat in de grond.
De symbolische eerste schop gaat in de grond. Foto: Corine Roks

Schop in de grond voor aanleg glasvezel in buitengebied Rucphen

Door: Amber Kuijs algemeen

RUCPHEN – Op locatie De Heimolen in Rucphen werd vrijdagmiddag op symbolische wijze de schop in de grond gezet voor de kick-off van de aanleg glasvezel in het buitengebied Rucphen. Een project dat anderhalf jaar geleden werd opgestart, met daarbij de voorwaarde dat minimaal 55% van de inwoners zou deelnemen. Inmiddels staat de teller op 66% procent, reden voor Breedband Buitengebied Rucphen (BBR) de schop in de grond te zetten, een klus die zij graag overlaat aan de wethouders René Lazeroms en Martien de Bruijn.

Het project is verdeeld in drie blokken; Sprundel, Rucphen en Schijf. Zegge en Sint Willebrord zijn hierin opgenomen. Sprundel telt 422 woningen waarvan er 246 een aansluiting wensen. Rucphen telt in het buitengebied 375 woningen waarvan er momenteel 220 deelnemen, en tot slot Schijf met 254 woningen in het agrarisch gebied waarbij 160 aansluitingen worden gerealiseerd. "Maar dit aantal kan nog oplopen", laat Fred da Graça, van BBR weten. Rond Carnaval worden de eerste woningen aangesloten, binnen een jaar hoopt men dat alle aangemelde woningen toegang hebben tot snel internet en tv met haarscherpe beelden.

Deelnemen? Kijk voor meer informatie op www.breedbandbuitengebiedrucphen.nl of mail naar info@breedbandbuitengebiedrucphen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief