Mia en Frans de Beer dragen 't Vleeswienkeltje over aan zoon Marvin en schoondochter Debbie.
Mia en Frans de Beer dragen 't Vleeswienkeltje over aan zoon Marvin en schoondochter Debbie. Foto: René Bruijninckx

't Vleeswienkeltje blijft na overname in de familie

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

SCHIJF – Op 31 oktober is het dan zover. Dan dragen Mia en Frans de Beer hun Vleeswienkeltje over aan Debbie en Marvin. Schoondochter en zoon gaan vol enthousiasme de uitdaging aan om het levenswerk van moeder en vader de Beer voort te zetten.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Dat is overigens ook het eerste dat opvalt tijdens het gesprek met de familie. Het enthousiasme en de gedrevenheid geven hen sowieso al een voorsprong, maar ook de kwaliteit die Mia en Frans de afgelopen 15 jaar in 't Vleeswienkeltje hebben geboden vraagt om voortzetting van tradities.

Boerderij
Mia en Frans de Beer hadden een varkensboerderij in Achtmaal. "We zijn daar in 2003 een winkel begonnen, waar we het vlees van ons eigen vee verkochten. De varkens bleven op onze boerderij totdat ze geslacht konden worden. Daarbij waren het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het vlees bepalend. "In 2012 zijn we verhuisd van de boerderij naar het dorp Schijf, met hetzelfde principe. De dieren komen nu van een andere boerderij waar op eenzelfde wijze met welzijn en kwaliteit wordt omgegaan als vroeger op onze eigen boerderij".

Bewuste keuze
Marvin en Debbie, de zoon en schoondochter van Mia en Frans waren volop met hun eigen toekomst bezig, toen de mogelijkheid passeerde om 't Vleeswienkeltje over te nemen. "Ik wilde eigenlijk heel graag een eigen varkensbedrijf", vertelt de enthousiaste Marvin, "maar in deze tijd is dat bijna onmogelijk". Omdat Debbie al een aantal jaren bij een slagerij en een Albert Heijn had gewerkt, had ze behoorlijk wat winkelervaring, die ze nu kan inzetten in 't Vleeswienkeltje. "Zij is het gezicht van onze zaak", meldt de trotse Marvin. "Toen we wisten dat de ouders van Marvin wilden stoppen, hebben we goed nagedacht over onze toekomst en het besluit genomen om alle twee onze baan op te zeggen en er vol voor te gaan", vult Debbie hem aan. En ze vervolgt: "Zo komt de slagerij in andere handen, maar blijft deze wel in de familie".

Veranderingen
Voorlopig zullen de klanten nog niet zo heel veel merken van de overgang, maar Debbie en Marvin hebben wel uitgesproken ideeën hoe zij de toekomst van 't Vleeswinkeltje voor zich zien. "We zijn al begonnen met de verkoop van verse broodjes en via sociale media willen we langzaam maar zeker ook de jongeren meer in ons aanbod interesseren", verwoorden zij hun ambities. "Via de website kunnen bestellingen worden gedaan en in een omtrek van 15 kilometer brengen we boodschappen vanaf € 25,00 gratis thuis. Die bestelling kan men appen, mailen of doorbellen, onder het motto gemak dient de mens". Van 31 oktober tot en met 3 november worden klanten onthaald met een lekkere attentie en hapjes van een smaakvolle tapastafel. Debbie en Marvin spreken tot slot uit dat ze hopen dat hun slagerij ook een 'buurtwinkel' blijft, niet alleen in de buurt voor de plaatselijke en regionale klanten maar vooral ook om te 'buurten'.

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur
zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur
maandag gesloten

't Vleeswienkeltje
Sint Antoniusstraat 21a, 4721 AK Schijf, 0165-341703 / 06-53857052, info@vleeswienkeltje.nl
www.vleeswienkeltje.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief