Sterretjesregen Sprundel in 2017.
Sterretjesregen Sprundel in 2017. (Foto: Toon van de Sanden)

Kerstparade in Sprundel dit jaar vroeg

  algemeen


SPRUNDEL - De Kerstparade is vroeg dit jaar. Reeds op zaterdag 15 december zal de kleurrijke stoet met lichtjes door de Sprundelse straten trekken.


"De activiteit past dichtbij Kerstmis, maar vanwege de werkzaamheden ervoor en erna hebben we niet voor zaterdag 22 december gekozen", verklaart Nicojan Lazeroms, voorzitter van de Verenigingsraad.
Een werkgroep begint aanstaande zaterdag al met het opzetten van een kerststal en extra grote kerstbomen op het Kloosterplein. Volgende week donderdag en vrijdag wordt dat plein helemaal veranderd in een sfeervol Kerstparadeplein. Eenieder die aan de Kerstparade mee wil doen, of daarbij een handje toe wil steken, wordt gevraagd zich te melden via jacvantrijp@kpnmail.nl.
"Het is een ongedwongen feest van en voor Sprundel en iedereen is daarbij welkom", zegt Van Trijp. Hij kreeg al verscheidene inschrijvingen. En: "Deze week gaan we langs de scholen, want we verwachten ook weer veel deelname van de jeugd. Als de voortekenen niet bedriegen wordt het deze twaalfde keer een lange en schitterende optocht".

Plein
Het plein wordt anders ingedeeld dan voorgaande jaren, maar er komen weer stalletjes met allerlei lekkers. Die zullen 15 december om 18.00 uur open gaan. Op de dag van de Kerstparade, ook tijdens de optocht en op het Kerstparadeplein, verkoopt het Roparunteam van de SV Sprundel oliebollen ten behoeve van de kankerbestrijding.
De stoet begint om 18.45 uur te trekken. Na terugkomst verschijnen verscheidene Sprundelse muziek-, zang en dansverenigingen op het podium op het plein. Ook twee jeugdbands, die vorig jaar hun debuut maakten en toen vanwege regen amper belangstelling ten deel viel. Het buitengebeuren wordt tegen half tien afgesloten met de inmiddels befaamde sterretjesregen rond het vreugdevuur. In De Trapkes barst vervolgens, onder leiding van Disco Explosion, de afterparty los.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief