Het hele gezin Lazeroms – Ossenblok voor de ruimte waar de melk en zuivelproducten 24 uur per dag gekocht kunnen worden.  FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
Het hele gezin Lazeroms – Ossenblok voor de ruimte waar de melk en zuivelproducten 24 uur per dag gekocht kunnen worden.  FOTO: RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruininckx

Kaasboerderij Ossenblok heeft nieuw zuivelautomaat

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL – Aan de keukentafel van de familie Lazeroms – Ossenblok word je door Rosita en Jack Lazeroms aan de hand meegenomen om kennis te maken met hun kaasboerderij. Geen kennismaking met een gewone melkveehouderij, maar met een bedrijf waar met veel enthousiasme de beste kwaliteit kazen, zuivelproducten en vlees worden verkocht.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Daar komt geen handige verkooptactiek aan te pas. Jack ontfermt zich samen met dochter Tessa over de koeien en Rosita zorgt voor het bereidingsproces van melk tot tal van zuivelproducten. Met veel visie en als vaste waarde de kwaliteit van die producten, maken zij hun bedrijf tot iets bijzonders.

Smaak
"Onze klanten komen uit alle lagen van de bevolking. De factor die hen verbindt is vooral 'smaak'. En smaak wordt op onze kaasboerderij niet verkregen door toevoeging van allerlei stoffen, maar vanwege de melk, welke door onze koeien wordt geleverd", vat Rosita het proces van melk tot eindproduct duidelijk samen. Echtgenoot Jack vult haar onmiddellijk aan: "Onze melk komt van koeien met het A2-gen. Onze koeien staan op stal, maar kunnen ook vrij de wei inlopen. Ze krijgen vers gras wat de kwaliteit van de melk verhoogt. Dat gras halen we van weilanden waar geen dieren rondlopen. Dat verhoogt dus ook kwaliteit van de voeding voor de dieren".

Ambachtelijk
Rosita vervolgt: "De kazen en andere zuivelproducten zijn het resultaat van ons ambachtelijk werk. We doen alles zelf en onze kinderen bewaken de kwaliteit vooral door regelmatig te proeven of de smaak ervan goed is". Omdat er binnen het bedrijf sprake is van uiterst intensieve arbeid en men alleen de beste kwaliteit wil verkopen, wordt op jaarbasis 25% van de melkproductie voor de rechtstreekse verkoop gereserveerd.

Gemak
"Omdat we zo'n arbeidsintensief bedrijf hebben en we veel tijd nodig hebben om onze zuivelproducten te maken, zijn we maar op beperkte tijden open. Daarom komen we onze klanten nu tegemoet met een zuiveltap, zodat er in feite een onbemande winkel bij onze kaasboerderij komt, waar alle producten te krijgen zijn. De melktap en de apparaten waarin kazen en dergelijke liggen, komen bij ons bedrijf aan de Bredasebaan 88". Het principe is dat de klant middels het intoetsen van codes zijn artikelen uitzoekt, deze betaalt met de pinpas en daarvoor dus 24 uur per dag bij ons terecht kan.

Assortiment
"En vanzelfsprekend geldt deze manier van aankopen niet alleen voor melk, maar ook voor onze kazen, zuivelproducten, vlees en cadeauverpakkingen", vullen ze elkaar aan. "Ook voor mensen die 's avonds visite krijgen en graag iets lekkers op tafel willen zetten, kunnen dan bij ons terecht om in onze 'winkel zonder personeel' iets van hun gading te kopen". Uiteraard blijft de winkel aan de Waterstraat 13 gewoon gehandhaafd en is het extra verkooppunt bij de kaasboerderij een service voor de bestaande klantenkring en natuurlijk nieuwe klanten. "Wanneer men één keer de kwaliteit van onze producten heeft geproefd, dan smaakt dat altijd naar meer, en daar zetten we ons nadrukkelijk voor in is", besluiten Rosita en Jack eensgezind.

Kaasboerderij Ossenblok
Waterstraat 13, 4714 RM Sprundel 0165-382380
info@kaasboerderijossenblok.nl
www.kaasboerderijossenblok.nl

Melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Bredasebaan 88, 4714 SR Sprundel



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief