Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Expositie 'Zonder boer geen voer!' in gemeentehuis Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - In het Rucphense gemeentehuis is momenteel de reizende tentoonstelling 'Zonder boer geen voer!' te zien. Unieke vondsten van de afgelopen 5.000 jaar uit de regio vertellen het verhaal van vuursteen tot tractor, van moestuin tot precisielandbouw. Deze interactieve tentoonstelling is te zien tot en met 31 januari 2019 en is leuk voor alle leeftijden.

Van zelfvoorzienend boer tot precisielandbouw Het boerenbestaan is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Dat was vroeger zo, is nu zo en zo zal het in de toekomst blijven. 'Zonder boer geen voer!' is een tentoonstelling waarin archeologen en agrariërs samenwerken om het boerenbestaan te laten zien.  Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio.

Laatste locatie

Rucphen is de laatste locatie waar de tentoonstelling te zien is. De tentoonstelling reist sinds 2012 rond en heeft in die periode locaties in heel Brabant aangedaan. Het project is een initiatief van Echo tekst en presentatie en wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale partners, gemeenten, vrijwilligers in de archeologie, heemkundekringen en boeren (ZLTO). De financiering is afkomstig van de Regio West-Brabant, diverse gemeenten, Erfgoed Brabant, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en ZLTO. De lokale insteek zorgt voor een grote betrokkenheid van de partners en een directe link met de omgeving. Verschillende edities zijn inmiddels afgerond.  De tentoonstelling is tot eind januari in de hal van het gemeentehuis te bezoeken. Surf voor meer informatie over het project 'Zonder boer geen voer!'naar www.zonderboergeenvoer.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief