Afbeelding

Het Munnikenheide College, sterk in vernieuwend en persoonlijk onderwijs

Door: Martijn Bastiaansen Bedrijvig Nieuws

Het Munnikenheide College is een vmbo-school (alle niveaus) met twee vestigingen, in Rucphen en Etten-Leur.

We zijn een vooruitstrevende school, waarin vernieuwend onderwijs (met ICT) en maatwerk centraal staat. Ons doel is elke leerling zijn/haar eigen leerroute te laten bewandelen. Zo stimuleren wij onze leerlingen om bijvoorbeeld een vak op hoger niveau te volgen. Ook behalen alle mavoleerlingen een mavodiploma én een diploma voor een praktijkvak. Op deze manier hebben zij een streepje voor op het MBO.

Wij zijn sterk in het begeleiden van de leerling, zowel cijfermatig als in hun persoonlijke ontwikkeling. De leerlingen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning. De mentor heeft hierin een belangrijke rol. Zij kennen de kwaliteiten, de talenten en de mogelijke valkuilen van de leerling.

Op onze school hebben we verschillende praktijkpleinen voor onze profielen: 'Zorg & Welzijn', 'Bouw, Wonen & Interieur', 'Produceren, Installeren & Energie', 'Mobiliteit & Transport', 'Economie & Ondernemen' en 'Dienstverlening & Producten'. Leerlingen op onze school kiezen een sector, maar hebben daarnaast de keuze uit meer dan 50 (!) keuzevakken.

Wil je de sfeer proeven op onze school? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 19 januari!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief