Winnaar Lars van der Haar.
Winnaar Lars van der Haar. Foto: Corine Roks

Van der Haar pakt zege op 8 ste editie cyclocross Rucphen

Door: Amber Kuijs Sport

RUCPHEN – En weer pakt Lars van der Haar de overwinning op de 8 ste editie van de cyclocross Rucphen. Het is zijn vierde zege op de Baanvelden in Rucphen, en hij laat weten uit te kijken naar het NK 2020, dat op dit parcours gehouden wordt.

DOOR CORINE ROKS

"Dit parcours ligt me wel, veel draaien en keren. Van mij mag het zo blijven tijdens het NK in 2020. Hopelijk ook met de carrousel, waarin de uitdaging zit niet duizelig te worden. Overigens was deze nu wat breder, waardoor je iets meer het gras kon opzoeken", aldus de reactie van Van der Haar.

De veldrijder had een ruime voorsprong op de nummer twee, Joris Nieuwenhuis. Derde bij de Elite/Belofte werd Thijs Aerts. Bij de dames pakte Inge van der Heijden de winst. Het zilver ging naar Manon Bakker. Helen Wyman eindigde als derde.

De G-renners streden op deze zaterdag om de Nederlandse titel. Nederlands Kampioen werd Joannathan Duinkerke. Davy Mertens werd tweede en Michael Katuin pakte Brons.

Hoewel de meeste renners inmiddels gewend zijn aan het parcours, dit jaar met twee bruggen en zoals vanouds variaties in hoogtes, is het weer altijd de onvoorspelbare factor. Van der Haar hierover: "De wind stond vandaag behoorlijk slecht. Ik heb in twee rondes alles gegeven en heb daarmee een mooie voorsprong weten te bemachtigen, en weten te behouden".

Ondanks een stevige wind zijn de toeschouwers in hun nopjes met deze droge middag. Daar doet de Rucphense hofkapel, Da' Kapelleke nog een schepje (deuntje) bovenop. Terwijl de veldrijders zich door Camiels carrousel trappen, klinkt langs de kant het Brabantse lied 'Het leven is goed in mijn Brabantse land'.

Winnaar Lars van der Haar.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief