Afbeelding
Foto: Corine Roks

Weer sterk deelnemersveld Dorpenomloop Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Het is aftellen geblazen voor de wielerliefhebbers. Op zondag 10 maart 2019 is het zo ver: dan gaat de Holland Cup van start met de 43ste editie van de Dorpenomloop Rucphen.

Het deelnemersveld telt inmiddels de nodige mooie wielerploegen. De grootste talenten lijken ook deze keer weer voor deelname aan de Dorpenomloop Rucphen te kiezen. Zo  zou het zo maar kunnen dat Mikkel Bjerg, de Deense winnaar van vorig jaar, opnieuw acte de présence geeft tijdens de Dorpenomloop Rucphen. Zijn ploeg Hagens Berman Axeon staat namelijk weer aan de start van de eerste wedstrijd in de Holland Cup. De ploeg van ploegleider Koos Moerenhout begint in Rucphen haar Europese programma. Na Rucphen rijden de mannen van het Amerikaanse Pro-continental team ook in Nokere Koerse, Handzame Classic en de Driedaagse Brugge-De Panne. Hagens Berman Axeon wordt gezien als het beste opleidingsteam van de wereld en heeft de afgelopen jaren al tal van talenten afgeleverd bij de profs.

Vlaamse renners

Een ploeg die dat ook doet, maar dan met uitsluitend Vlaamse renners, is Sport Vlaanderen-Baloise. Ook deze ploeg heeft haar komst naar de Dorpenomloop Rucphen inmiddels bevestigd. Namens Nederland hebben zich eveneens verschillende sterke ploegen aangemeld. Met SEG Racing Academy, Alecto, Metec-TKH en Vlasman staan er vier Nederlandse continentale formaties op de voorlopige deelnemerslijst. Canyon-DHB en de Britse Selectie zorgen voor de Britse invulling van de startlijst.Uit België komen Tarteletto-Isorex en Lotto Soudal U23 en uit de rest van Europa zien we ploegen als BHS-Almeborg Bornhulm (Denemarken), Lviv Cycling Team (Oekraïne), Team Dauner Akkon (Duitsland), Team Differdange-Geba (Luxemburg) en Team Lotto-Kern Haus (Duitsland). Ook Nederlandse clubs krijgen de mogelijkheid om zich te laten zien in Rucphen. HSK Trias, NWVG, VolkerWessels-Merckx en de clubs uit de regio, Willebrord Wil Vooruit en WV De Jonge Renner, geven op 10 maart acte de présence. Surf voor meer informatie naar www.dorpenomlooprucphen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief