Zaterdag bleek 'het Boerinnetje' te zijn verdwenen.
Zaterdag bleek 'het Boerinnetje' te zijn verdwenen. (Foto: Corine Roks)

Beeldje 'Het Boerinnetje' in Sprundel weer terecht

SPRUNDEL - Het ontvreemde beeldje van het bronzen kunstwerk aan de Neerhof in Sprundel is weer terecht. 


Het beeldje, dat bekend staat als 'Het Boerinnetje', werd maandag tegen 16.30 uur aangeboden door een jongeman bij IJzer- en Metaalhandel P. Knobel & Zn. in Roosendaal. "De kerel die het bij me aanbood vertelde een wat warrig verhaal dat hij het cadeau had gekregen van zijn opa", vertelt mede-eigenaar Jos van Oers van de zaak in Roosendaal. Omdat hij het niet helemaal vertrouwde nam hij contact op met de politie. Volgens hem is het grootste gedeelte van het beeldje nog goed intact. "Een armpje was er af, maar zat er wel bij toen het hier aangeboden werd", aldus Van Oers. De identiteit van de jongeman die in zijn zaak kwam is bekend en aan de politie doorgegeven. Het is niet bekend of hij ook de dader of een van de daders is. De politie zegt daar wel zicht op te hebben.

Het bronzen kunstwerk aan de Neerhof in Sprundel bestaat uit twee beelden. Zaterdag bleek een ervan boven de enkels afgezaagd. Het andere beeld bleef onaangetast. Het kunstwerk werd dertig jaar geleden aan de gemeente Rucphen geschonken door de Rabobank. 'Het Boerinnetje' is dinsdag in eerste instantie teruggekeerd op het gemeentehuis in Rucphen, waar wijkagenten het afleverden bij de burgemeester.

Het is de bedoeling het beeldje op de oorspronkelijke plaats terug te zetten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief