Afbeelding
Foto: Corine Roks

Sjors Sportief slaat aan in Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Het sportstimuleringsproject Sjors Sportief in de gemeente Rucphen kende een vliegende start. Sinds de kick-off een week geledens het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al vijftig inschrijvingen. Inmiddels hebben zich zo'n 150 kinderen aangemeld.

Atletiek, dansen, freerunning, karate, tafeltennis, tennis en zwemmen hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Kinderen krijgen het advies om www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan 'proeven' aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten zoals voetbal, volleybal en schaken Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig
Via Sjors Sportief kunnen basisscholieren op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De Gemeente Rucphen heeft samen met haar sportaanbieders de krachten gebundeld. Het resultaat is te zien in Sjors Sportief-boekjes, waarin meer dan dertig activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Rucphen hebben een exemplaar ontvangen. Het boekje is ook op via www.sjorssportief.nl in te zien.

Inschrijven
Inschrijven kan het hele schooljaar nog. Het verbinden van kinderen aan sport is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. 'Sjors Sportief' is één van de instrumenten die de gemeente Rucphen inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport. Surf voor meer informatie naar www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief