Afbeelding
Foto: Corine Roks

Diamanten huwelijk voor Adrie en Joke Rijpers-Tielen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZEGGE - Een bijzonder jubileum voor Joke Rijpers-Tielen (79) en Adrie Rijpers (81) uit Zegge. Op 25 maart was het precies zestig jaar geleden dat ze elkaar het ja- woord gaven op het gemeentehuis van Rucphen. Daarom vond dinsdagmiddag een bezoekje van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr plaats, die het echtpaar van harte feliciteerde met zijn diamanten huwelijk.

Samen met kinderen en kleindochter Hilleke worden op deze feestelijke middag niet alleen herinneringen opgehaald, ook wordt verwachtingsvol naar de toekomst gekeken. Want in de zomer van 2019 wordt de familie flink uitgebreid: maar liefst drie achterkleinkinderen zijn er op komst. "Hilleke krijgt een tweeling en bij haar broer is ook een kleintje op komst", vertelt de trotse oma. Het echtpaar Rijpers heeft zelf drie kinderen gekregen, twee meisjes en een jongen. Later kwamen daar nog drie kleinkinderen bij.

Samenwonen

Al 59 jaar woont het echtpaar naar aller tevredenheid in hun huis op de Zeg. Adrie Rijpers hierover: "We woonden eerst een paar huizen verderop, maar hebben destijds met mijn broer geruild". Hun eerste huis, een klein boerderijtje, stond in Rucphen. Pas na de zegen van de pastoor kon het kersverse echtpaar daar hun intrek nemen. "Zo ging dat vroeger. Op 7 april zijn we voor de kerk getrouwd. Daarna mochten we pas samenwonen", legt Joke Rijpers al lachend uit.

Oude Bredasebaan

De jonge Adrie en Joke leerden elkaar kennen op de Oude Bredasebaan, de huidige A58. "Elke dag fietsten we samen van onze woonplaats Zegge naar het werk in Roosendaal. Het klikte zo goed, dat ik haar al snel thuis ophaalde", vertelt Adrie Rijpers. Na vijf jaar besluiten ze het boterbriefje te halen. Al snel hierna verwacht het jonge echtpaar zijn eerste kindje.

Klusopa

Adrie Rijpers heeft altijd in de bouw gewerkt, en dat kwam goed van pas bij de kinderen en kleinkinderen. "Mijn vrienden kennen mijn opa als klusopa", laat Hilleke weten. "Hij stond altijd klaar met hulp bij klussen en verbouwingen. En weet je nog opa… dat bankje dat je van steigerhout voor mijn balkon hebt gemaakt?". Ook de reisjes met de caravan staan in het collectieve geheugen van de familie Rijpers gegrift. "Vooral naar Drenthe, een mooie omgeving waar we veel hebben gefietst", aldus mevrouw. "En we zijn wel dertig keer naar Spanje afgereisd, voornamelijk naar Benidorm aan de Costa Blanca", vult Adrie Rijpers aan.

Hobby's

Behalve de zorg voor de kinderen en later de kleinkinderen, en op zijn tijd een gezellige vakantie met de caravan, heeft mevrouw een grote hobby die zij nog steeds beoefend, namelijk zingen in het kerkkoor van de Heilige Maria Boodschapkerk in Zegge. "Elke zondag en bij speciale gelegenheden, met op dinsdag de repetitie. Ik ben al vanaf 1990 lid", vertelt Joke Rijpers. Meneer daarentegen vindt fietsen erg fijn. "Onze vakanties stonden vaak in het teken van fietsen. Helaas gaat mijn zicht achteruit en moet ik me beperken tot de hometrainer, waarop ik elke dag een klein uurtje fiets", meldt Adrie Rijpers.

Dubbele scootmobiel

Hun veerkracht en flexibiliteit uit zich in creatieve oplossingen. "Samen fietsen gaat om die reden niet meer, daarom besloten we een tandem te proberen. Dat bleek uiteindelijk niks voor ons. Toevallig zagen we in Oudenbosch een dubbele scootmobiel. Na een testritje waren we om. Dagelijks maken we een uitstapje in de buurt of regio. We hebben altijd wel veel bekijks en daardoor ook veel aanspraak. Leuk toch!", aldus het opgewekte echtpaar.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief