Afbeelding
Foto: Corine Roks

Werkzaamheden Multisportaccomodatie Binnentuin in Rucphen van start

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Nog voor de bouwvak hebben de wielrennertjes van Willebrord Wil Vooruit (WWV) een eigen parcours. Al twintig jaar is de wielerclub zoekende naar een eigen baan. Die zoektocht kan worden gestaakt, want woensdagvond de aftrap plaats voor de realisatie van de Multisportaccomodatie Binnentuin.

Dat gebeurde samen met wethouder Martien de Bruijn, vertegenwoordigers van Atletiek Vereniging Rucphen (AVR90), Handbalvereniging Orion en WWV. Zo'n drie jaar geleden werden de belangen van AVR'90, HV Orion en WWV gebundeld. De planvorming kwam maar niet tot bloei, tot de gemeente Rucphen de BMX baan uit de plannen schrapte. Vanaf dat moment ging het snel. Binnen een jaar na het definitieve ontwerp heeft De Binnentuin zijn sportcluster.

Ongekend snel

"Ongekend snel voor gemeentebegrippen", steekt wethouder Martien de Bruijn van wal. "Alle wensen zijn in dit plan verenigd, ik ben blij dat het gelukt is", aldus de wethouder sport. Hij somt de verrassende winsten op: "Het handbalveld krijgt een renovatie en het grasveld van HV Orion wordt getransformeerd naar een geasfalteerd wedstrijdveld. De 300 meterbaan van AVR wordt vervangen door een 400 meterbaan mét kunststof toplaag. De wielerbaan vormt een parcours om de atletiekbaan heen". De wielerbaan wordt uitgerust met wat meer rechte stukken, de totale lengte van het parcours bedraagt  1700 meter, en voldoet aan de normen van de KNWU. Dit alles in een landschappelijk en groen decor.

Cyclocross Rucphen

Uiteraard is bij de planvorming rekening gehouden met de Cyclocross Rucphen. De wethouder hierover: "In het midden van de baan worden een aantal cyclocross-elementen verwerkt". De wielerbaan krijgt ook een brug, voor een veilige oversteek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief