Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Rucphen: 'Eén visie voor toerisme en economie'

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Gemeente Rucphen gaat aan de slag met een nieuwe economische en toeristische visie. Uitgangspunt is dat de toeristische en economische sector elkaar zo kunnen versterken.

"Nu hebben we nog een Economische Visie. Deze is vastgesteld in 2009. En een visie Toerisme Rucphen van 2012", vertelt wethouder Martien de Bruijn. "Beide visies lopen tot 2020. Vandaar dat we aan de slag gaan met een nieuwe visie. We stellen nu één visie op voor zowel toerisme als economie. Zo kunnen beide sectoren elkaar versterken. In onze toekomstvisie Puur Rucphen 2030 hebben we economie en toerisme ook samengebracht onder vrijetijdseconomie".

Draagvlak

In de nieuwe visie, welke een looptijd heeft tot 2030, wordt de richting voor het economisch en toeristisch beleid weergegeven. Voor de daadwerkelijke uitvoering zal volgens de Gemeente Rucphen met kortere periodes worden gewerkt zodat ambities en doelen indien nodig gemakkelijker kunnen worden bijgesteld. In de visie komen diverse thema's nader aan bod, zoals detailhandel, horeca, toerisme, arbeidsmarkt, bedrijventerrein en Keurmerk Veilig Ondernemen. Volgens wethouder De Bruijn worden nadrukkelijk ook stakeholders en ondernemers uit het werkveld bij de economische en toeristische visie betrokken. "Zo moet het een gedragen visie worden", legt hij uit. "Bepaalde thema's laten we in groepen verder uitwerken. We gaan hiervoor een themagroep instellen." Daartoe zullen volgens de wethouder organisaties als de Industriële Kring Rucphen (IKR) worden benaderd. De Bruijn: "We willen namelijk graag de input van deze stakeholders bij het toeristisch en economisch beleid betrekken. Draagvlak is essentieel. Ook komt er in september een brede inloopavond. Eind december willen we het plan dan ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden. Doel is een duidelijke koers voor de economische en toeristische sector. Een koers waar iedereen achter staat".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief