Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Drie nieuwe exposities in gemeentehuis Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - In het gemeentehuis van Rucphen zijn vanaf komende woensdag drie nieuwe exposities te zien welke stuk voor stuk in het teken staan van de natuur. De tentoonstellingen worden dan ook gehouden onder de noemer Natuurlijk!

Te zien zijn een expositie van landschapstekeningen van Elly Reijs-Wagtmans uit Sprundel, een expositie van De Heemtuin in de vitrine en een overzicht van foto's van zwerfafval die leerlingen van basisscholen en het Munnikenheide College hebben verzameld tijdens de Opschoondag.

Licht, lucht en water

In de burgerzaal zijn zoals gezegd landschapstekeningen te zien van Elly Reijs-Wagtmans uit Sprundel. Het gaat om tekeningen van doodgewone onderwerpen zoals een omgeploegd veld in de buurt. Door de speling van het licht ontstaat een mooi sfeervol plaatje. Licht, lucht en water zijn meestal de richtlijnen voor de tekeningen van Elly Reijs. Met zo weinig mogelijk middelen en materialen probeert zij een sfeer te treffen en het licht te vangen.


Heemtuin

In de vitrine van het gemeentehuis is een stukje Heemtuin samengebracht. Bezoekers kunnen een aantal foto's bewonderen van onder meer de akkers en het 'Koorepikke'. Ook zijn enkele voorwerpen te zien, die bij dat traditioneel oogsten worden gebruikt. Via deze expositie in de vitrine wil de gemeente bezoekers van het gemeentehuis uitnodigen ook eens een bezoek aan de Heemtuin te brengen.

Zwerfafval

In de andere vitrine zijn foto's van zwerfafval te zien die leerlingen van basisscholen en Munnikenheide College hebben verzameld tijdens de Opschoondag. Samen met leerkrachten en ouders hebben 400 kinderen de omgeving van hun eigen school schoongemaakt. De brugklasleerlingen van het Munnikenheide College hebben het buitengebied voor hun rekening genomen en hebben basisschoolleerlingen begeleid.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief