Ad Gijzen, de ambachtelijke chocolade- en ijsmaker in Sprundel.
Ad Gijzen, de ambachtelijke chocolade- en ijsmaker in Sprundel. Foto: Fred Schuch

Gijzen Chocolaterie viert 30-jarig bestaan

Door: John van Aert Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL - Gijzen Chocolaterie is een begrip in de regio. De ambachtelijke chocolade- en ijsmaker in Sprundel trekt dan ook klanten van heinde verre. Het bedrijf viert in april haar 30-jarig bestaan.


DOOR ADDO SPRANGERS


Grondlegger van het bedrijf is Barbara Gijzen, voor velen ook bekend als Zus. In 1989 begon ze vanuit huis hobbymatig met het ambachtelijk bereiden van ijs. Al snel wisten particulieren en bedrijven haar te vinden voor haar ijs en befaamde ijstaarten. Omdat de productie en verkoop van ijs voor een belangrijk deel seizoensgebonden is, Daarom besloot ze in 1993 om ook chocolade en bonbons voor bedrijven en winkels te gaan maken. Ook wordt een heuse ijswagen aangeschaft, waarmee echtgenoot Ad Gijzen 's avonds na zijn werk als timmerman het zelfgemaakte ijs aan de man brengt in de straten van Rucphen.
Wanneer Ad Gijzen in 1997 wordt afgekeurd voor zijn werk als timmerman, stort hij zich samen met zijn vrouw op de productie van chocolade en ijs. De ziekte kanker zorgt echter voor een droevige kink in de kabel en in 2004 komt Barbara Gijzen te overlijden. Na een moeilijke periode besluit Ad Gijzen uiteindelijk om de grote schuur aan de Vorenseindseweg te verbouwen tot wat het nu is: een gerenommeerde ijs- en chocoladewerkplaats met een winkel vol lekkers en een gezellig terras.
Als u bij Gijzen Chocolaterie binnen stapt is het zien, proeven en beleven.

Gijzen Chocolaterie, Gersteberg 7, 4714 CM Sprundel
Tel. (0165)385275 www.gijzenchocolaterie.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief