Afbeelding
Foto: Ministerie van Defensie

Commando's oefenen bij Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Commando's van het Korps Commando Troepen houden in het kader van een training vaardigheden van dinsdag 9 april tot en met zaterdag 13 april een oefening tussen Overdiepsche Polder en Willemstad en tussen Overdiepsche Polder en vliegveld Seppe/Breda International Airport.

De oefening krijgt van maandag 15 april tot en met donderdag 19 april een vervolg. Met deze oefening worden alle vaardigheden en zo mogelijk alle facetten van het speciaal optreden van de commando's getraind. Ook het optreden met helikopters, vliegtuigen en vaartuigen wordt beoefend. Er zal veelal worden opgetreden in burgertenue, maar ook in militair tenue met burgervoertuigen en in kleine groepen van zes à acht personen. In principe zal er weinig interactie zijn met de burgerbevolking, zo meldt Defensie. Doordat scenario's aangepast worden in reactie op het optreden van de commando's, kan het voorkomen dat de commando's zich alleen maar regulier zullen verplaatsen met voertuigen door de gemeente Rucphen.

Coördinatie

De eenheid zorgt zelf voor coördinatie met de lokale autoriteiten i.v.m. mogelijk gebruik van (oefen)munitie. Aan deze oefening nemen maximaal veertig personen deel en per actie ongeveer vier wielvoertuigen. Verder wordt de oefening ondersteund met (militaire) vliegtuigen, helikopters en drones. Voor klachten of opmerkingen over deze oefening kan contact worden opgenomen met Defensie via telefoonnummer (030) 2180420.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief