Afbeelding
Foto: Corine Roks

Expositie over International U10 Tournament in gemeentehuis Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - In de maand mei staat het International U10 Tournament centraal in de vitrines van het gemeentehuis in Rucphen. De voetbalclub Rood-Wit uit Sint Willebrord houdt op 1 en 2 juni voor de vijfde maal het succesvolle International U10 Tournament.

Dit spectaculaire jeugdvoetbaltoernooi trok al veel voetbalverenigingen uit binnen- en buitenland naar de gemeente Rucphen. Via onder meer een expositie in de vitrines brengt de Gemeente Rucphen dit graag onder de aandacht van de bezoekers van het gemeentehuis en van de inwoners.

Trots

Rood-Wit is trots op de vijfde editie van het Rood-Wit International U10 Tournament 2019. De gemeente Rucphen is eveneens zeer verheugd voor de vijfde maal zoveel nationale en internationale spelers te mogen verwelkomen. "Als gemeente stimuleren we sporten en bewegen," aldus wethouder Martien de Bruijn, onder meer verantwoordelijk voor sport.  "We zijn dan ook bijzonder trots dat Rood-Wit dit jaar voor de vijfde keer dit internationale jeugdvoetbaltoernooi organiseert. Een spectaculair lustrum. Dit toernooi zet onze gemeente op sportief gebied internationaal op de kaart".

Prominente voetbalclubs

Het International U10 Tournament is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Dit jaar vindt het plaats op 1 en 2 juni. Deelnemers zijn tal van prominente betaalde voetbalverenigingen uit binnen- en buitenland, aangevuld met regionale amateurteams en hun meest talentvolle voetballertjes van jonger dan 10 jaar. Dit jaar met de volgende betaalde voetbalclubs: AJAX, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, NAC, Paris Saint Germain, Liverpool, Tottenham Hotspur, West Ham United, Club Brugge, Anderlecht, en dit jaar ook Benfica, Zenith St. Petersburg, Schalke '04 én Inter Milan. Het toernooi heeft jaarlijks vele bezoekers.

Kwalificatietoernooi

Op paaszaterdag vond het kwalificatietoernooi plaats. Twintig (regionale) amateur E-elftallen (spelers t/m 10 jaar) streden daarbij om de drie felbegeerde plaatsen in het hoofdtoernooi. Nieuw dit jaar is dat één van de amateurteams bestaat uit geselecteerde spelertjes uit de teams die zich via het kwalificatietoernooi niet hebben weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zo krijgen deze 'pareltjes' als  Regio Selectie Talents-team alsnog de kans zich te  profileren tijdens het hoofdtoernooi. 

Expositie

 De gehele maand mei kunnen bezoekers van het gemeentehuis de expositie van het International U10 Tournament bekijken. De expositie is te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis. De expositie bestaat onder meer uit foto's, vlaggen, vaantjes en shirts.

Surf voor meer informatie naar www.roodwittournament.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief