Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Vijf Koninklijke lintjes in gemeente Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De jaarlijkse Lintjesregen, daags voor Koningsdag, is vrijdag ook op de gemeente Rucphen neergedaald. Vijf personen ontvingen uit handen van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr een Koninklijke Onderscheiding.

In Zegge werd Corrie Bogers-van Oosterbosch verrast met een Koninklijke Onderscheiding voor haar verdiensten voor de maatschappij. Sinds 2001 verricht zij vrijwilligerswerkzaamheden voor de bewoners van het regionale behandelingscentrum Wiekendaal te Roosendaal. Meerdere keren per week helpt zij bij het ontbijt voor de bewoners van het centrum. Ook gaat zij met bewoners mee als die bijvoorbeeld kapper of fysiotherapeut moeten bezoeken. Daarnaast verleent zij allerlei hand- en spandiensten rondom uiteenlopende activiteiten.

Sint Antoniushof

Onderscheidingen waren er eveneens voor Harrie Luysterburg en Corrie Verhulst. Het koppel kreeg Koninklijke lintjes uitgereikt in gemeenschapshuis D'n Hoge Dries in Schijf. Luysterburg en Verhulst maken zich al vele jaren verdienstelijk voor de samenleving. Toen in 2003 het Schijfse steunpunt voor ouderen Sint Antoniushof begon met dagbesteding, meldde het tweetal zich direct aan als vrijwilliger. Als verkeersregelaar zetten zij zich in voor evenementen als Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en de carnavalsoptocht. Ook zijn zij als vrijwilligers nauw betrokken bij de plaatselijke afdeling voor het Lourdeswerk. Verder zijn Harrie Luysterburg en Corrie Verhulst al jaren actief voor de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt van Schijf, welke wordt gehouden door de Stichting Samenleving. Deze organisatie houdt activiteiten voor ouderen en mensen met een handicap in Schijf, zoals Sinterklaas- en Kerstvieringen.

EHBO-vereniging

Ook Johan Heeren uit Sprundel ontving een lintje voor zijn inspanningen voor de lokale samenleving. Al sinds 1984 in voor de EHBO-vereniging van zijn woonplaats Sprundel. Bij evenementen is hij altijd aanwezig om daar waar nodig EHBO-hulp te verlenen. Van 1986 tot 1996 vervulde hij de functie van verbandmeester. In 1996 trad hij toe tot het bestuur van de vereniging in de functie van secretaris, een rol die hij tot 2015 vervulde. Hij maakt echter nog steeds deel uit van het bestuur van de EHBO-vereniging, waarbij de overige bestuursleden dankbaar gebruik maken van zijn grote kennis. Sinds2016 is Heeren belast met het onderhoud van de 33 AED-apparaten in de gemeente Rucphen. Hij controleert de apparaten wekelijks, zodat deze te allen tijde inzetbaar zijn.

Radioprogramma

Een vijfde onderscheiding was er voor Kees de Jong uit Etten-Leur. Omdat het zwaartepunt van de diens verdiensten bij de lokale omroep Radio Rucphen FM liggen, werd in overleg met de burgemeester Miranda de Vries van de Gemeente Etten-Leur besloten de onderscheiding uit te reiken door de Rucphense burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Dat gebeurde in de studio van Radio Rucphen FM in Rucphen. De Jong geldt al jaren als één van de drijvende krachten achter de lokale omroep Radio Rucphen FM. Naast het verzorgen van een eigen radioprogramma, vervult hij ook de functie van programmaleider. Voorts is hij altijd aanwezig bij live-uitzendingen, zoals de vergaderingen van de gemeenteraad, braderieën en, de sleuteluitreiking aan de carnavalsprinsen. De Jong is ook altijd bereid tot het verrichten van allerlei hand en spandiensten voor de radio-organisatie. In het verleden zette hij zich onder andere in als mecanicien en sportmasseur bij een amateurwielerclub.

Ontvangst

De gedecoreerden uit de gemeente Rucphen worden komende zaterdag door het college ontvangen in gemeenschapshuis De Nieuwenbergh in Zegge.

FOTO'S GEMEENTE RUCPHEN







Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief