Wim en Jolanda Bressers van de gelijknamige rijwielhandel aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. FOTO CORINE ROKS
Wim en Jolanda Bressers van de gelijknamige rijwielhandel aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Bedrijfsjubileum voor Bressers Tweewielers

Door: John van Aert Bedrijvig Nieuws

SINT WILLEBRORD – Wim en Jolanda Bressers van de gelijknamige rijwielhandel aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord vieren dit jaar hun bedrijfsjubileum. Op 1 juli 2019 runnen zij precies veertig jaar Bressers tweewielers, dé specialist voor scooters, e- bikes en fietsen. En dat moet gevierd worden. Daarom ontvangen klanten een flinke extra korting bij aanschaf van een rijwiel. De actie loopt tot en met eind 2019.

DOOR CORINE ROKS

"Onze scooters, e-bikes en fietsen zijn al erg scherp geprijsd en daar doen we dit jaar nog een schepje bovenop", laat rijwielhandelaar Wim Bressers weten. Samen met zijn vrouw Jolanda, runt hij sinds 1979 de rijwielzaak aan de Dorpsstraat. Bressers over het familiebedrijf: "We namen de zaak over van mijn ouders, Willy en Joke Bressers. En die hadden het bedrijf van mijn grootouders, Wout en Kee Kools, voortgezet. We draaien als familie al zo'n 65 jaar mee in de rijwielhandel".

Werkplaats

Al op zeer jonge leeftijd is Wim te vinden in de werkplaats van zijn vader. "Vooral de motoronderdelen vond vind ik interessant. Vaak sleutelde ik aan de motoren die voor een servicebeurt of reparatie in de werkplaats werden aangeboden". In de jaren dat brommers van de merken Zundapp, Kreidler en Honda floreerden nam de jonge Wim de zaak over. "Ik was eenentwintig en heb door de jaren heen de hele ontwikkeling van gemotoriseerde tweewielers meegemaakt".

Scooter

Hiermee doelt de ondernemer op de scooterbeweging, de opvolging van het brommertijdperk. En natuurlijk de komst van de e- bike en elektrische scooter. "Momenteel is de Vespa Elettrica heel populair, een elektrische scooter met een bereik van honderd kilometer". Het assortiment bij Bressers Tweewielers is heel divers, in elke prijsklasse een geschikt model (elektrische) fiets of scooter. Tijdens speciale opstapdagen kunnen klanten een fiets of scooter vrijblijvend uitproberen en biedt de showroom diverse tekstmodellen.

E- bikes

Bressers over de collectie e-bikes: "De zogenaamde transportfiets, een fiets met rek, is heel populair onder de jeugd. In ons assortiment vind je ook elektrische fietsen met minimale trapondersteuning, ideaal voor het woon- werkverkeer zodat men niet helemaal bezweet op de plaats van bestemming aankomt. De e-bikes worden steeds lichter, dat weer gunstig uitpakt voor de oudere bestuurder".

Service

Naast het breed assortiment tweewielers, waaronder de A- merken, diverse accessoires en goede kwaliteit staat Bressers Tweewielers in West- Brabant bekend om zijn uitstekende service. De ondernemer hierover: "We hebben een bus paraat voor optimale service. Verder bestaat ons team uit twee vaste gediplomeerde werkplaatskrachten. Te allen tijde zijn klanten welkom voor service, onderhoud en reparaties. We beschikken over speciaal gereedschap en meetapparatuur en laten ons doorlopend bijscholen, een must gezien de snelle ontwikkelingen op gemotoriseerde voortuigen. De techniek staat niet stil!".

Website

Een actuele website maakt het aanbod van Bressers Rijwielhandel compleet. "Hier staan al onze dealers op vermeld. Ook hebben we een link met het aanbod occasions; tweedehands fietsen, e-bikes en scooters", besluit Bressers. Zie www.wimbressers.nl.

Bressers Tweewielers, Dorpsstraat 85-87-89, 4711 NE St. Willebrord, Tel. (0165) 38 23 25, Op dinsdag en zondag gesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief