Afbeelding

Man uit Schijf vast na roekeloos rijgedrag en drugsbezit

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

SCHIJF - De politie heeft maandag rond 22.00 uur na een gevaarlijke achtervolging een 34-jarige man uit Schijf aangehouden in Roosendaal.

De politie kwam de man op het spoor, toen een automobilist meldde dat hij achtervolgd werd door een 'kleine donkere auto'. "De bestuurder van deze auto zou hem een vuurwapen hebben laten zien tijdens de achtervolging", meldt de politie.

De politie bleef in gesprek met de beller en wist daarmee precies waar de auto reed. Uiteindelijk troffen de agenten de melder aan op een parkeerplaats bij Bosschenhoofd, maar de kleine donkere auto was de snelweg A58 op gegaan. De auto reed met hoge snelheid en slingerend. Dit gedrag hield de bestuurder ook nog aan toen hij de bebouwde kom van Roosendaal inreed.

In de Leemstraat in Roosendaal gaven de agenten hem een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Hij ging nóg harder rijden en veroorzaakte met dit gedrag verschillende bijna-aanrijdingen en gevaarlijke situaties. De auto reed tussen de 120 en 130 kilometer waar 50 is toegestaan. In de Vincentiusstraat zette de bestuurder de auto stil en probeerde hij er rennend vandoor te gaan. Dit lukte niet. En van de agenten was sneller en kon hem aanhouden. Tijdens zijn vlucht zagen de agenten dat de man een flesje weggooide, dit bleek later GHB te zijn.

De auto van de verdachte is in beslag genomen, evenals het flesje GHB. Uit onderzoek bleek dat de 34-jarige man uit Schijf reed zonder geldig rijbewijs. Dit was al ingevorderd wegens eerdere overtredingen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex om daar te worden gehoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief