De uitreiking van de cheques.
De uitreiking van de cheques. Foto: Rotary Halderberge seppe

Haring Party van Rotary Club Halderberge Seppe een geslaagd feest

Sport en vereniging

RUCPHEN - Het was op donderdag 13 juni een gezellige drukte bij restaurant Le Jardin te Rucphen waar Rotary Club Halderberge Seppe inmiddels haar zesde Haring Party organiseerde. In totaal hebben zo’n 400 gasten het evenement bezocht.

De avond werd geopend door de Nestor van de “Rotary Club Halderberge Seppe”, de heer Piet Jochems. Hij bedankte het publiek voor de grote opkomst en voor hun bijdrage aan dit evenement. Hij opende samen met gastheer Ad Lips, de burgemeesters van Rucphen, Halderberge en de loco burgemeester van Zundert het haringfestijn. Uiteraard ontbrak het traditionele korenwijntje niet.

Haring

Op dinsdag 11 juni jl. werd de eerste haring in Nederland op de geëigende wijze gepresenteerd. In Scheveningen is dan de traditionele veiling van het eerste vaatje waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar heeft deze veiling het bedrag van € 95.500,- opgebracht ten behoeve van “Mag Ik Dan Bij Jou” een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker.

Het is ieder jaar weer afwachten hoe de kwaliteit van de haring is. Volgens kenners was de haring “buitengewoon” van kwaliteit, lekker vet en fantastisch van smaak. Bovendien werd de vis ter plekke aan de kar schoongemaakt en was dus heerlijk vers. Naast de haring konden de gasten zich te goed doen aan een barbecue en diverse andere smakelijke culinaire gerechten.

Het goede doel

De opbrengst van deze happening komt ten goede aan:

€ 3.500,00 Voor Stichting “De Vrolijke Ruitertjes”. Lees meer op www.hetvrolijkeruitertje.nl

€ 5.000,00 voor Stichting “Rolerisuit-Breda”. Lees meer op www.rolerisuit.nl

€ 1.000,00 Stichting “Wensambulance”. Lees meer op https://www.wensambulancebrabant.nl

Voor meer informatie over de projecten van Rotary Club Halderberge-Seppe zie http://www.rotary.nl/halderbergeseppe.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief