Teamfoto bij einde 24-uurswandelestafette. FOTO FRED SCHUH
Teamfoto bij einde 24-uurswandelestafette. FOTO FRED SCHUH Foto: Fred Schuh

Deelname Samenloop voor Hoop bijzondere ervaring voor Keep on Smiling

Sport en vereniging

RUCPHEN - Zaterdag 15 juni was het zover; om 15.00 uur zou de 24-uurswandelestafette Samenloop voor Hoop Roosendaal van start gaan. 's-Morgens om 08.00 uur stonden de kwartiermakers (5 mannen) van het team Keep on Smiling (hierna: team K&S) bij de poort van Wieler Experience te Roosendaal (bij regenachtig weer) klaar om kwartier te maken, o.m. het opzetten van een tent (8x4) en het gereed maken van de beide kramen. Tussen 12-13 uur zou de rest van het team zich melden, in totaal 27 man sterk.

Om 14.00 uur waren alle voorbereidende werkzaamheden verricht onder meer het wegzetten van de meer 250 lichtzakken (met kaarsen) die het team in de voorgaande maanden had verkocht. Op die zakken stonden persoonlijke boodschappen of wensen geschreven. Heel indrukwekkend en emotioneel om deze te mogen lezen. Gelukkig hield juist voor de start van de wandelestafette het op met regenen. Een mooie voorbode voor wat een fantastisch evenement zou worden.

Voorafgaande acties

Ieder deelnemend team had de opdracht om middels acties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Via mooie acties, te weten: verkoop oliebollen, de cursus opfrissen verkeerskennis senioren en het inzamelen van metalen bier-/frisdrankdoppen, had team K&S (op dat moment) al circa 3700 euro bij elkaar gebracht.

Openingsceremonie

Om 15.00 uur startte de openingsceremonie. Hierbij was bijzondere aandacht voor de eregasten, mensen die ooit kanker hadden gehad c.q. nog bezig zijn deze ziekte te overwinnen. Onder warme aanmoediging van familie en deelnemers liepen zij de eerste ronde. Voor velen een emotioneel moment. Wat van begin af aan tegenviel was de geringe publieke belangstelling. Dit evenement heeft beter verdiend!! De mensen, die er niet waren, hebben veel gemist.

Kaarsenceremonie

Deze ceremonie was heel indrukwekkend. Zeker bij het luisteren naar het lied The Rose stonden bij vele aanwezigen de tranen in de ogen. Daarna volgde de stille tocht langs het parcour met meer dan 3000 brandende kaarsen. Alle (bijna 900) deelnemers, vergezeld van familieleden, namen hieraan deel. Een tocht die bij velen in blijvende herinnering zal blijven. De opkomende gevoelens en emoties laten zich moeilijk beschrijven.

De aansluitend nacht was heel mooi. Wandelen bij volle maan op een prachtig verlicht parcours. Wat wil men nog meer? Door al deze indrukken vlogen de uren die nacht voorbij. Eigenlijk was het jammer dat het om ca. 05.00 uur weer licht begon te worden. Een zonovergoten dag zou echter volgen. Waar waren al die Roosendalers? Waarom misten zij het mooiste evenement van 2019?

De slotviering

Ook de slotviering was indrukwekkend. De spanning liep op. Iedereen wilde natuurlijk weten wat de totaalopbrengst was van deze SvH. Uiteindelijk bleek dit 98.800 euro te zijn. Een prachtig resultaat. Hieraan heeft het team Keep on Smiling € 4.085 mogen bijdragen. Veel complimenten voor de organisatie en voor de 42 deelnemende teams. Zonder hen was dit immers niet mogelijk geweest.

Tip voor alle thuisblijvers: Bezoek de volgende keer de Samenloop voor Hoop. Het is heel speciaal en meer dan de moeite waard. U zult er zeker geen spijt van krijgen.

Doneren kan overigens nog steeds. Zie www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal. Het zou mooi zijn als de totale opbrengst tot boven de 100.000 euro stijgt!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief