Afbeelding
Foto: Corine Roks

Braderie, Kloosterplein en Trapkes centraal gedurende Sprundels feestweekend

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Juni is de maand waarin de Sprundelse vlag het straatbeeld bepaalt. Een maand vol feestelijkheden in Sprundel, waarbij de rood- wit geblokte vlag extra cachet geeft de festiviteiten. Zoals de St. Jansfeesten die dit weekend voor het 33ste jaar op de agenda staan. Drie dagen vertier met volop muziek en dans, gecombineerd met sportieve activiteiten en een gezellige braderie op de zondag. Parrallel vindt er in dorpshuis 'De Trapkes' een bijzondere expositie plaats. Enfin, reden genoeg om de dorpsvlag uitbundig te laten wapperen.

DOOR CORINE ROKS

Deze week wordt het Kloosterplein omgetoverd tot evenementenplein, met het binnenhalen van de wandelaars van de wandel 4-daagse op de vrijdagavond als kick-off voor het feestgedruis. Dansvereniging Carmencita verzorgt aansluitend een optrede, gevolgd door de beats van Reality Drive In Show met D.J. Johan. "En voor de kinderen staat er een verrassingsspel op de planken", vult Jac van Trijp, van de zeskoppige Sintjansfeestencommissie, aan.

D.J. Melvin

Het plein staat zaterdagmiddag, mits de weergoden het toestaan, in het teken van een openluchtmis, aanvang 14.00 uur. De avond belooft spectaculair te worden met in de hoofdrol D.J. Melvin. Commissielid Willem Verwijmeren over het programma: "Het dak gaat eraf met D.J. Melvin, zo hebben we vorig jaar ervaren. Dit jaar uitgebreid met een spetterende lichtshow, en natuurlijk een uurtje foute muziek. Doet het altijd prima om de feeststemming op te voeren". De avond begint rond de klok van acht. Wel hoopt de organisatie op goed weer gezien de open opzet van het plein. "Met kleine tentjes, net zoals je op festivals ziet", vult Willem aan.

Zeskamp

Voor het vierde jaar op rij is het Kloosterplein op de zondag gereserveerd voor het Zeskamp. "Meer dan twintig teams strijden voor de titel. We hebben weer een uitdagend parcours samengesteld met onder andere een waterslidebaan van vijftig meter. Dit jaar enkele nieuwe onderdelen zoals behendigheid met eieren en water", tipt Cindy Heeren van de organisatie. De kids starten die dag om elf uur, de 12-plussers betreden om 13.30 uur het parcours. "Bezoekers van de braderie zijn van harte welkom de teams aan te moedigen", zo laat de commissie weten.

Braderie

Want om de hoek staan de kramen met gadgets en versnaperingen in de St. Janstraat opgesteld. "Ook dit jaar zijn de ondernemers van Sprundel er weer in geslaagd een gezellige braderie samen te stellen, met muziek van 'Stik Leutig' en een zingende kok als amusement", vult Van Trijp aan, die tevens ook voorzitter is van OVS (Ondernemers Vereniging Sprundel). Voor de kinderen is er volop vertier en de Sprundelse horeca maakt de stemming in de hoofdstraat compleet met gezellige terrasjes.

'Schilderen met licht'

Een bijzonder toets geeft schilder Peter Jochems dit jaar aan de St. Jansfeesten. Deze Sprundelse kunstennar verdiept zich al jaren in de schilder Rembrandt van Rijn. Een van zijn verloren gegane meesterwerken heeft Jochems, na een intensieve studie, nageschilderd. In het vrije werk van Peter Jochems is het licht gevangen op een manier die doet denken aan zijn leermeester uit de Gouden eeuw. Deze werken zijn op zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur te zien in 'De Trapkes'. De expo heeft dan ook de toepasselijke naam 'Schilderen met licht' in het eveneens toepasselijke jaar 2019; Het jaar van Rembrandt.

Afsluiting

Het feestweekend wordt op de zondag afgesloten met een live- formatie. Organisator Nicojan Lazeroms hierover: "Vanaf half vijf op het Kloosterplein een optrede van Partyband FuSo, een mooie afsluiter van de 33ste editie St. Jansfeesten".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief