Streekmuseum 't Oude Platteland in St. Willebrord. FOTO THEO HAGEDOORN KBO RUCPHEN
Streekmuseum 't Oude Platteland in St. Willebrord. FOTO THEO HAGEDOORN KBO RUCPHEN Foto: Theo Hagedoorn KBO Rucphen

KBO Rucphen bezoekt het Streekmuseum 't Oude Platteland in St. Willebrord

Sport en vereniging

RUCPHEN - Woensdag 22 juni jl. ging de KBO afdeling Rucphen, met een vijfentwintig tal senioren, fietsend op pad via het buitengebied van Rucphen en Sprundel naar het Streekmuseum ’t Oude Platteland aan de Roosendaalseweg in St. Willebrord. De senioren die moeite hadden met fietsen, konden per auto rechtstreeks naar het museum komen.

Rond de klok van 11.00 uur werden we vriendelijk ontvangen met koffie en thee en een heerlijke plak cake, waarna het eerste gedeelte van de rondleiding begon met het bezichtigen van woongedeelten van rond 1900, bestaande uit een tweetal keukens, een slaapkamer en een bedstee met kinderkribbe. Ook het nostalgische washok ontbrak niet. Tevens bezochten de senioren een ruimte met een grote collectie landbouwwerktuigen en gereedschappen.

Om 12.30 uur werd er genoten van een goed verzorgde uitgebreide lunch in één van de zalen die het museum rijk is. Na deze heerlijke lunch werd de rondgang vervolgd in de expositieruimten. Hier zagen we naast antieke meubelen, ook diverse met de hand geborduurde schilderijen in plattelandsstijl. Op de vervoersafdeling stonden een aantal koetsen, waarvan één koets elektrisch aangedreven werd. Ook enkele “oldtimers”, waaronder een Ford Consul Engels model uit 1961, kon men bezichtigen.

Iedereen was onder de indruk van al wat ze deze dag gezien, ervaren en gehoord hadden. De gids wist de senioren enorm te boeien met zijn uitleg over het boerenleven in het begin van de twintigste eeuw.

Na deze tweede rondleiding werd er nog onder het genot van een drankje even nagepraat, waarna rond de klok van 14.30 uur de fietstocht werd vervolgd. Na een pauzestop in Etten-Leur fietsten we weer, met mooie herinneringen uit vroegere tijd, op huis aan.

Het was een gezellige en leerzame dag en er werd al uitgekeken naar de volgende fietsdagtocht op 24 juli a.s. voor een bezoek aan het Suiker- en Vlasmuseum in Klundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief