Bonte Avond NEOKamp.
Bonte Avond NEOKamp. Foto: Jack de Rooij

Na drukke maand wacht welverdiende vakantie voor NEO

Sport en vereniging

RUCPHEN - Juni was dit jaar voor de leden van NEO een bijzonder drukke maand.

Dat begon met de avond-4-daagse, daarna organiseren kermis, deelname braderie, Maestro-concert, proefdirecties voor mogelijke opvolgers van onze dirigent, een verrassingavond voor Gerard, Kampweekend en familiedag.

Laatste repetitie Gerard Peeters

Zondag 16 juni (Maestro-concert) was het laatste officiële optreden van Gerard Peeters als dirigent van NEO. Zonder dat hij het wist hadden we donderdag 27 juni ingepland als korte repetitie, zodat we hem konden verrassen met een afscheidsfeestje. Uiteraard waren ook zijn vrouw en kinderen uitgenodigd, wat hij dus zelf niet wist. Ook enkele oud-leden hadden de moeite genomen om Gerard persoonlijk te bedanken. Onze voorzitter, Patrick Smeekens, had een mooie speech voorbereid. Daarnaast waren er natuurlijk diverse cadeau’s. Sowieso namens enkele (oud) leden persoonlijk, maar daarnaast kreeg hij namens het jeugdorkest een metalen beeldje van een tuba-speler. Vanuit het orkest kreeg hij een mandje met verschillende (speciaal)bieren, die voorzien waren van een speciaal ontworpen etiket per sectie, voorzien van ’n door die leden zelf bedachte tekst. We zijn benieuwd of hij de biertjes zal herkennen. Daarnaast konden de aanwezigen een ‘persoonlijk noot’ schrijven en in een ‘muziekdoosje’ achterlaten, zodat Gerard thuis alles nog eens kon nalezen. Tenslotte mocht hij namens bestuur en leden een glazen beeldje van ’n dirigent in ontvangst nemen. Alles werd zeer gewaardeerd door Gerard en hij was oprecht verrrast. Een korte speech, die hij besloot met “ik ben dankbaar dat ik uw dirigent heb mogen zijn”. Een mooiere afsluiting kunnen we ons niet wensen.

NEO-Kampweekend en familiedag

Vrijdag 28 juni vertrok jeugd en begeleiding van NEO naar ’t Ossekopke voor het kampweekend, met als thema: ‘Op de Boerderij’. De werkgroep had weer een leuk en creatief programma bedacht. Met een muziek, creativiteit en veel water vloog dit warme weekend voorbij. Iedereen deee fanatiek en vol overgave mee aan de vele spellen, de compositieopdracht, de Bonte Avond en natuurlijk de zeskamp. Het sloot zondagmiddag naadloos aan op de familiedag van NEO, die met een fietstocht vanaf ’t Ossekopke startte. Gelukkig was het toen iets koeler. Het was een leuke route, met veel interessante rustplaatsen en terrasjes ... waar je de tijd helemaal kunt vergeten als je net lek(ker) hebt gereden. Daarna konden we bij zaal De Wereld genieten van een welverdiende barbecue met een bijzonder smakelijk speciaalbier van ’t vat, meegebracht door Gerard Peeters. Complimenten aan de organisatie van het kampweekend en de familiedag. Het was weer ouderwets gezellig.

Vakantie NEO

Het harmonie A- en B-orkest van NEO repeteren deze week niet meer; zij hebben al vakantie. De slagwerkgroep heeft a.s. woensdag 3 juli haar laatste repetitie.

Oud-papier

Ook in de vakantie wordt oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen: zaterdag 6 juli a.s. (en 3 augustus). Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief