Vorig jaar ging de Jeugdvrijwilligersprijs naar Stichting Pets Food Care en de Vrijwilligersprijs naar KinderVakantieWerk Rucphen.
Vorig jaar ging de Jeugdvrijwilligersprijs naar Stichting Pets Food Care en de Vrijwilligersprijs naar KinderVakantieWerk Rucphen. Archieffoto: René Bruijnincx

Wie verdient de vrijwilligersprijzen? Nomineren kan nu!

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Jaarlijks zet de gemeente Rucphen vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Vrijwilligersavond. Dit jaar gebeurt dat op donderdag 7 november. Tijdens deze avond worden ook de Vrijwilligersprijzen uitgereikt.

De gemeente Rucphen kent tal van vrijwilligersorganisaties die allemaal een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de vijf dorpskernen. Tijdens de Vrijwilligersavond laat de gemeente haar waardering voor het vrijwilligerswerk zien. "We zijn blij met zoveel actieve vrijwilligers in onze gemeente. Zij verdienen het om een keer in het zonnetje gezet te worden", vertelt wethouder Laura Matthijssen.

Tijdens de avond worden de vrijwilligersprijs en de jeugdvrijwilligersprijs uitgereikt. "We roepen daarom iedereen op organisaties te nomineren die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving." Voor de vrijwilligersprijs gaat het om organisaties die inspirerende activiteiten hebben uitgevoerd die een bijzondere inspanning hebben gevraagd. Deze organisaties maken bij nominatie kans op een cheque van 500 euro. Nomineren kan tot 15 september via de website: www.vrijwilligerswerkrucphen.nl

Op dezelfde avond reikt URvoice de jeugdvrijwilligersprijs uit. Deze prijs richt zich op (een groep) jonge vrijwilligers in de leeftijd van 13-28 jaar. Ook voor deze prijs kunnen nominaties worden uitgebracht. De prijs is een cheque ter waarde van 250 euro. Het nominatieformulier en meer informatie is te vinden op de website: www.urvoice.nl.

Van 1 tot 25 oktober staat in de hal van het gemeentehuis een wensboom. Genomineerden mogen hierin een wens hangen; een wens voor de eigen organisatie of voor een ander. Tijdens de vrijwilligersavond maakt de Rotary Halderberge-Seppe bekend welke wens zij gaan vervullen. Op deze manier wil de Rotary een bijdrage leveren aan het maatschappelijk leven in de gemeente Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief