Afbeelding
Foto: Corine Roks

Nieuwe route intocht Sinterklaas in Sint Willebrord

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - De intocht van Sinterklaas in Sint Willebrord, dit jaar op zondag 17 november, krijgt een nieuwe route. Ook het Pepernotenbal na de intocht verhuist. De veranderingen houden verband met de wisseling van de wacht binnen het Sint Nicolaas Intochtcomité.

Het Sint Nicolaas Intochtcomité in Sint Willebrord kent sinds 1 september namelijk een andere samenstelling. Christian Tak, die in 2017 zijn schouders onder het comité zette nadat Bas Hermans vanwege gezondheidsproblemen moest afhaken, heeft te kennen gegeven het met de intocht gepaard gaande vrijwilligerswerk niet langer te kunnen combineren. Bas Hermans is hierop een zoektocht gestart naar nieuwe kandidaten en belandde vervolgens bij zijn eigen dochter Steffi Hermans en bij Marsha Schreuder. Geen onbekenden bij de intocht van Sinterklaas in Sint Willebrord, want het tweetal fungeert al jaren als de spreekwoordelijke rechterhand van de Goedheiligman.

Pepernotenbal

'Nieuwe bezems vegen het schoonst', zo wordt weleens gezegd, en die uitdrukking lijkt zeker van toepassing op Steffi Hermans en Marsha Schreuder. Het tweetal komt namelijk meteen met opvallende veranderingen op de proppen. Eén daarvan is de gewijzigde route van de intocht. Zo verzorgt Fanfare de Eendracht het muzikale welkom aan de Sint dit jaar aan het begin van de Poppestraat, waarna het gezelschap linksaf via de Rozenkransstraat naar de Dorpsstraat gaat. Aan het einde van de Rozenkransstraat gaat de stoet rechts naar Dorpsstraat, waar een kleine tussenstop wordt gehouden bij de locatie Heidestede. Hierna wordt de tocht door de Dorpsstraat vervolgd om rechts de Kanariestraat in te gaan naar het Emmausplein. Voor het Pepernotenbal wordt uitgeweken van de vertrouwde locatie Vijverstraat naar een wat groter onderkomen: Zaal 't Pleintje. Meer informatie is verkrijgbaar via e-mail intochtcomite@ses-sintwillebrord.nl en via https://www.facebook.com/sintnicolaas.sintwillebrord.1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief