De volledige groep die zaterdag gepresenteerd werd.
De volledige groep die zaterdag gepresenteerd werd. Foto: Rucphense Carnavalsstichting

Het Kraaierijk weer fier door de straten met komst nieuwe prins Ker

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - In het Kraaierijk is zaterdagavond de nieuwe carnavalsprins gepresenteerd. Kort na 23.00 uur werd duidelijk dat de kersverse prins Ker de kar gaat trekken. 

Voorafgaand aan de bekendmaking moesten de deelnemers van de Pubquiz nog even hun brein breken over de moeilijke quizvragen: zes rondes van vijftien vragen en drie Tafelrondes. De commissie was dit jaar vroeg begonnen om weer een betere versie neer te kunnen zetten, en dat is gelukt. De quiz werd erg goed ontvangen door de deelnemers. De organisatie was sowieso trots, want er deden dit jaar 27 teams mee met gemiddeld zes deelnemers. 

Ook mochten de groepen de naam noemen van de persoon van wie ze dachten dat hij of zij de komende carnaval voor zou gaan in de polonaise. Er blonken twee namen uit, namelijk Ivo Vermunt en Kerwin Antonissen. Om 23.00 was het pauze en de temperatuur liep op in de zaal. Om 23.11 verscheen dan eindelijk achter het witte doek de nieuwe groep met als eerste de vertrouwde raad van 11. Boer Jan was ook weer van de partij. Nar Kwibus werd naar voren gehaald, die weer voor de vertrouwde grappen zal zorgen. Als derde kwam er een nieuw gezicht achter het doek vandaan, namelijk Adjudant Ivo. Champetter Toon gaat ervoor zorgen dat dit jaar alles weer veilig verloopt en Petemoei Brigitte gaat zorgen voor de kinderen.

En toen waren er nog twee gezichten te gaan. Een nieuw gezicht was die van Hofdame Han, die de kersverse prins Ker gaat helpen komende carnaval. Na de installatie was het nog tijd voor twee quizronden en natuurlijk de uitslag. De Kraaiinnekes ontvingen de prinsprijs. Mooi detail was dat 11 groepen de juiste prins hadden geraden. De bitterballenschaal/elfde plaats werd gewonnen door de Miesbrekers en de eerste prijs voor DK 2.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief