Logo internetbode.nl/rucphen

Karakteristieke nieuwbouw in Sint Willebrord

  Bedrijvig Nieuws

SINT WILLEBRORD - In de gemeente Rucphen ziet men woongelegenheid als belangrijke factor voor handhaving van de leefbaarheid. Het heeft in Sint Willebrord geleid tot het karakteristiek woonplan Oranje-Nassau. Onlangs is de verkoop gestart.

Oranje-Nassau Sint Willebrord kan vanuit de historie bogen op een mix van bouwstijlen. Daarnaast zijn er veel vrijstaande woningen, wat het dorp een ruime opzet geeft met veel groen. De rode draad is het dorpse karakter, traditionele bebouwing met klassieke elementen. Het zijn deze sfeer en cultuur die nieuwbouwplan Oranje-Nassau kenmerken. Je vindt de beschermd liggende inbreidingswijk straks tussen de Emmastraat, Clausstraat en Irenestraat. De eerste fase, deelplan Oranje, bevindt zich aan de noordzijde en is ruim van opzet, met brede straatprofielen, ruimte voor groen, voldoende parkeergelegenheid en overwegend ruime percelen. Het is een zeer gedifferentieerd plan met 12 huur-, 41 koopwoningen én een bouwkavel. Er zijn tussenwoningen, hoekwoningen en tweekappers in diverse afmetingen. Quadrant architecten is er in geslaagd om een samenhangend geheel te ontwerpen. Zo zijn bijvoorbeeld de statige kopgevels in alle blokken doorgezet. Onderscheidende individualiteit wordt bereikt door gevels verschillende kleuren baksteen te geven, diverse dakvormen toe te passen en raam- en deurpartijen anders te accentueren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mooie details. Allerlei energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en vloerverwarming op de begane grond zijn standaard meegenomen. Veel opties bieden nog meer mogelijkheden om de woning te personaliseren.

Nadere informatie De belangstelling en enthousiasme voor het plan is groot. Dus ga snel naar de projectsite als u meer wilt weten: nieuwbouw-sint-willebrord.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893767463-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief