Logo internetbode.nl/rucphen

Ondersteuning lokaal verenigingsleven met kennis én geld!

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT/RUCPHEN - Verenigingen en stichtingen geven met hun vrijwilligerswerk ‘kleur en smaak’ aan de lokale gemeenschap: ze dragen bij aan verbondenheid, vitaliteit én leefbaarheid. In 2015 organiseerde Rabobank De Zuidelijke Baronie daarom Kennisworkshops voor bestuurders van verenigingen en stichtingen. Workshops helpen deze belangrijke groep vrijwilligers om kennis en praktijkervaringen te delen en met elkaar te netwerken.


Directievoorzitter Walter van Dinther: “Tijdens de workshops spraken de deelnemers met elkaar over de uitdagingen waar zij in hun vrijwilligerswerk voor staan. Hoe krijg ik de begroting rond? Hoe kunnen we vrijwilligers vinden en hoe kunnen we zaken slim en goed regelen? Juist het werken met vrijwilligers bij clubs is inspirerend, soms uitdagend maar vraagt ook om creativiteit en met de tijd meegaan. Tijdens een van de workshops vonden een paar deelnemers uit twee totaal verschillende verenigingen elkaar: samen losten zij een probleempje op: prachtig om te zien dat elkaar ontmoeten en met elkaar spreken dan al meteen resultaat oplevert. Netwerken werkt dus écht! De workshops waren vorig jaar een succes: de roep om deze opnieuw te organiseren was er dan ook meteen. En dat doen we dan ook graag!”

Kennisworkshops Vorig jaar introduceerde Rabobank De Zuidelijke Baronie tijdens de kennisworkshops de Rabobank Clubkas Campagne 2016 (RCC2016): een eerste stap om de financiële ondersteuning van het lokale verenigingsleven te vernieuwen. “Het belangrijke werk van verenigingen en stichtingen steunen we graag: we investeren daar jaarlijks fors in. Onze ledenraad adviseert ons hoe we die ondersteuning het beste vorm en inhoud geven. Zo gaf de ledenraad aan dat ondersteuning géén ‘automatisme’ mag zijn, meer zichtbaar moet zijn en dat het belangrijk is dat leden hierover mee kunnen beslissen. De RCC2016 paste hier helemaal bij: daarmee verdeelden onze leden op een transparante manier de ‘extra’ middelen over de ‘clubkassen’ van het lokale verenigingsleven”, aldus Van Dinther. De ledenraad van de bank evalueerde de ervaringen van het eerste jaar, adviseerde de directie en stelde een vernieuwd beleid vast. Walter van Dinther: “Omdat voor verenigingen en stichtingen financiële ondersteuning belangrijk is, informeren wij graag de bestuurders tijdig en zorgvuldig over de vernieuwingen, die vanaf 1 januari 2017 van toepassing zijn. Dat doe ik graag persoonlijk tijdens de Kennisworkshops: daarna informeren we vanzelfsprekend alle betrokkenen. Een werkgroep ledenraadsleden helpt ons om de details van de vernieuwingen uit te werken, zodat dit proces zorgvuldig verloopt.”

Aanmelden Interesse in de Kennisworkshops en informatie over de vernieuwing van de financiële ondersteuning van verenigingen en stichtingen? Meld u dan aan voor de bijeenkomst op zaterdagmorgen 10 december in Avans Hogeschool in Breda via: rabo.nl/dzb/kw2016 of ga naar rabobank.nl/dzb<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief