V.l.n.r. Ria en John Heeren, Sjef Rockx en Lianne Rockx. FOTO CORINE ROKS
V.l.n.r. Ria en John Heeren, Sjef Rockx en Lianne Rockx. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Heeren's Vleeshandel b.v. krijgt nieuwe eigenaar

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL - In september 1982 startten John en Ria Heeren aan de Lange Hei in Sprundel de firma Heeren's Vleeshandel b.v. Het bedrijf groeit uit tot een begrip in de regio, met leveranciers uit de nabije omgeving en een royaal klantenbestand dat bestaat uit bedrijven én particulieren uit heel West- Brabant.

DOOR CORINE ROKS

Nu, na ruim 36 jaar hard werken, vindt het echtpaar Heeren de tijd rijp om een stapje terug te doen, maar wel in de wetenschap dat het bedrijf op dezelfde voet wordt voortgezet. Over de kandidaat voor de bedrijfsovername waren ze het daarom snel eens, bedrijfsleider Sjef Rockx neemt het stokje van de familie Heeren over.

Klantgericht en praktisch

Bijna dertig jaar is Sjef Rockx bij de familie Heeren in dienst. "Hij kwam binnen als jonge medewerker, maar binnen twee jaar had hij zich opgewerkt tot bedrijfsleider. Hij kent de kneepjes van het vak, is klantgericht en praktisch. Sjef heeft de vleeshandel gemaakt tot wat het nu is", steekt John Heeren van wal.

Vleesbranche

John Heeren begon zelf zijn loopbaan in Breda. "Als uitbeender van runderen, en later bij een slachthuis in Roosendaal. Dat ik in de vleeshandel terecht kwam is niet verwonderlijk, het slagersvak zit in onze familie. In 1982 maakten we in deze branche de stap naar het zelfstandig ondernemerschap". De familie Heeren richtte aan de Lange Hei 16 in Sprundel 'Heeren's Vleeshandel b.v.' op, een bedrijf primair gericht op het slachten en uitbenen van varkens en runderen. "Inclusief privéslachtingen, maar dat komt nu minder vaak voor dan vroeger", vult Heeren aan.

Winkel

Al snel weten bedrijven en particulieren de weg naar de Lange Hei te vinden. Ria Heeren hierover: "Om tegemoet te komen aan de vraag van particulieren die ons bedrijf bezochten, zijn we voorzichtig gestart met de verkoop van vleesproducten. In het begin heel kleinschalig, maar al snel groeide dit uit tot een volledige winkel". Behalve varkens- en rundproducten kunnen klanten bij Heeren's Vleeshandel b.v. terecht voor kipproducten en lamsvlees. "We maken alles zelf", laat Ria Heeren weten.

Leveranciers

De eigen productlijn, gemaakt van vlees afkomstig van leveranciers uit de nabije omgeving, is de kracht van het bedrijf. Sjef Rockx hierover: "Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel, daarom werken wij uitsluitend met veehouders uit de regio, die dit kunnen waarborgen. Hierop wordt strikt gecontroleerd".

Vertrouwde gezicht

Heeren's Vleeshandel b.v. is een gecertificeerd bedrijf dat staat voor kwaliteit. De naam die het bedrijf in al die jaren zorgvuldig heeft opgebouwd blijft met de overname gehandhaafd, er verandert niets aan het vertrouwde concept. "Ook niet voor het personeel. Wat ik erg waardeer is dat de zoon en dochter van John en Ria hier blijven werken, ze zijn toch het vertrouwde gezicht van het bedrijf" benadrukt Rockx. Op 1 januari 2019 wordt de bedrijfsovername officieel.

John en Ria Heeren willen tot slot alle klanten van Heeren's Vleeshandel b.v. bedanken: "Voor het vertrouwen in ons bedrijf, dat nu op dezelfde voet wordt voortgezet door Sjef Rockx en zijn vrouw Lianne".

Kerstrollade

Van dinsdag 18 december tot en met vrijdag 21 december krijgen klanten bij de besteding van € 35,00 of meer een Kerstrollade cadeau. Ook tijdens deze periode krijgen klanten bij afname van 3 kilo half-om-half gehakt, de 4e kilo gratis.

Heeren's Vleeshandel b.v. - Lange Hei 16 - 4714 RE Sprundel - 0165- 385595 - Mail: info@heerensvleeshandel.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief