Cordis Uitvaart is van start
Patricia Notting en haar ‘troosthond’ Ruby maken een nieuwe start bij Cordis Uitvaart. FOTO BUREAU APS
Patricia Notting en haar ‘troosthond’ Ruby maken een nieuwe start bij Cordis Uitvaart. FOTO BUREAU APS

Cordis Uitvaart is van start

  Bedrijvig Nieuws

BREDA – Met ingang van 21 januari start Patricia Van Vliet-Notting haar uitvaartonderneming: 'CORDIS UITVAART '. Na een aantal jaren op franchisebasis voor een grote landelijke uitvaartorganisatie te hebben gewerkt, besloot zij volledig voor zichzelf te beginnen. "Nu ben ik nog beter in staat om vernieuwde initiatieven te ontplooien en kan ik mij nog meer richten op de individuele wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden," is haar duidelijke uitleg om Cordis Uitvaart te beginnen.


DOOR HENK KETELAAR

Warm hart

Eenmaal werkzaam in de uitvaartbranche wist Patricia zeker dat dit werk haar hart had gestolen." Patricia zelf daarover: "Uitvaartbegeleiding is als een roeping die je nooit meer loslaat. Het is iets dat diep in je hart zit. Dat is ook de reden waarom ik voor de bedrijfsnaam 'CORDIS UITVAART' gekozen. In het Latijn betekent Cordis namelijk; met een warm hart. En dat geeft precies aan, wat de mensen van mij mogen verwachten bij het inschakelen van mijn hulp bij een uitvaart. Overigens, ik doe dit werk niet alleen met een warm hart, maar ook met liefde en bezieling.

Uitdaging

"De bezieling komt voort uit mijn passie om van het rauwe, soms oneerlijke verlies van een dierbare, toch iets moois te maken. Hoewel het als onmogelijk klinkt, ga ik toch iedere keer weer de uitdaging aan om het pijnlijke verlies bij nabestaanden te verzachten. Dat tracht ik onder andere te bereiken door de moeilijke momenten te omringen met dierbare herinneringen. Als ik daarbij buiten de traditionele lijntjes kan kleuren, dan zal ik dat in samenspraak met de nabestaanden ook doen. Wellicht leidt dat nog eens tot nieuwe en aanvaarde tradities," laat Patricia, die vernieuwende ideeën niet uit de weg gaat, weten.

Hulphond

Wie Patricia voor het verzorgen van een uitvaart inschakelt, kan als ze dat willen ook kennis maken met haar troosthond en maatje Ruby, een labradoodle die als hulphond daarvoor is opgeleid. "Ruby gaat bij elk bezoek met mij mee. Als daar prijs op wordt gesteld, stel ik Ruby voor en is ze bij het gesprek en de vervolgafspraken aanwezig. Ruby voelt direct aan wanneer de emoties de overhand nemen. In dat geval neemt zij de rol van troosthond op zich. Over de wijze waarop zij dat doet, heb ik al veel positieve reacties gehad," vertelt Patricia terwijl Ruby aan haar voeten ligt en regelmatig opkijkt alsof ze begrijpt dat het over haar gaat.

Bereikbaar

CORDIS UITVAART is aangesloten bij het keurmerk van de stichting Uitvaartzorg, is 'dementievriendelijk' gecertificeerd en heeft het begrip duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is gevestigd in Breda en werkt niet regio gebonden. Cordis Uitvaart is een onafhankelijke dienstverlener waar iedereen met of zonder verzekering terecht kan.. Cordis UITVAART is 24 /7 bereikbaar. Kijk voor meer informatie op www.cordis-uitvaart.nl of neem contact op met mij via info@cordis-uitvaart.nl of 076 - 20 55 146 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Gesponsord artikel

Cordis Uitvaart


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief