Nieuwe winkel voor De Rooy Bakkerijen.
Nieuwe winkel voor De Rooy Bakkerijen. Foto: DE ROOY BAKKERIJEN

Ambachtelijk brood en banket bij nieuwe bakkerij Rucphen

Door: Corine Roks Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Sinds 14 februari heeft De Rooy Bakkerijen er een nieuwe winkel bij. Deze is gevestigd aan het Raadhuisplein in Rucphen. Voor diverse ambachtelijke broden, waaronder zuurdesembrood en banket uit eigen bakkerij. Ook voor eerlijke chocolade producten en een klein assortiment Belgische bonbons, kunnen klanten hier terecht. De brood- en banketspecialist staat bekend om zijn eierkoeken en worstenbrood. Elke vrijdag en zaterdag is het lekkerste worstenbrood in de aanbieding.

DOOR CORINE ROKS

“Eierkoeken met noten, kaneel, rozijnen en zelfs met chocolade hebben wij in ons assortiment. Het brood wordt elke dag vers gebakken in onze eigen bakkerij in Oudenbosch, dat geldt ook voor het banket. De slogan aan de gevel luidt niet voor niets: ‘Dagelijks vers brood op de plank’. De chocolade wordt zorgvuldig ingekocht, volledig slavernijvrij en van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee steunen we automatisch de Cocoa Horizons Foundation,” aldus de eigenaar van het familiebedrijf, Bas de Rooy.

Eenheid
In 2020 nam Bas de bakkerij van zijn vader over. “Mijn vrouw Fleur en ik zijn vijftien jaar werkzaam geweest in de reclamebranche waarbij het upgraden van winkels onze corebusiness was. Met de overname wilden we ook binnen onze bakkerij meer eenheid creëren.” Fleur vult aan: “Inmiddels zijn twee van de vier winkels voorzien van een geheel nieuw interieur. In dit nieuwe concept hebben we gekozen voor eigentijdse, duurzame materialen. In onze nieuwe huisstijl voelt zowel jong als oud zich thuis.”

Centrum
Het ondernemerspaar is erg tevreden met de winkel aan het Raadhuisplein. “We wilden graag een eigen verkooppunt in Rucphen. Toevalligerwijs kwam dit pand in beeld. De locatie is perfect, zo midden in het centrum. Onze andere winkels zijn gevestigd op Leur, in Roosendaal en in Oudenbosch,” geven zij uitleg.

Assortiment
Fleur de Rooy, die verantwoordelijk is voor de vier winkels, over het assortiment: “Vers brood en banket in de ruimste zin van het woord. Vrijwel alles wordt in eigen bakkerij gemaakt, vooral ons ambachtelijk worstenbrood geniet bekendheid. De broodsoorten zijn divers, bijzonder in ons assortiment is het zuurdesembrood. Dat is brood zonder gist dat we eveneens in een spelt variant aanbieden. Ook mensen met een gluten allergie zijn in onze winkel aan het juiste adres, dit brood dient wel tevoren besteld te worden.” Het team van de Rucphense winkel bestaat uit vier personen plus een zaterdaghulp.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf bestaat sinds 1908, opgericht door Anton de Rooy. Zoon Piet heeft de bakkerij in vijftig jaar uitgebouwd tot een bedrijf met regionale bekendheid. Inmiddels werken er zo’n zestig mensen binnen het familiebedrijf. “Mijn vader heeft het bedrijf opgebouwd en sinds twee jaar staan wij aan het roer om het bedrijf verder te laten groeien en te reorganiseren voor de volgende generatie.”

De brood- en banketspecialist werkt ook aan een website. “Waarbij mensen online bestellingen kunnen plaatsen en een afhaalpunt kunnen aangeven. Een taak van onze zoon Sebastiaan, die bedrijfskunde heeft gestudeerd. Sinds twee maanden versterkt hij ons team, de vierde generatie van het familiebedrijf,” laat Bas met gepaste trots weten.

Tot slot tipt Fleur: “Let ook eens op onze vaste weekaanbiedingen op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Daarnaast hebben we elke week een nieuwe reclame op een van onze versproducten.”

Raadhuisplein 4, 4715 CN Rucphen
0165-745611
www.derooybakkerijen.nl

Bas en Fleur de Rooy.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief