Ondanks de afgeslankte vorm was het een succesvolle optocht.
Ondanks de afgeslankte vorm was het een succesvolle optocht. (Foto: Corine Roks )
Fotoalbum

Aan creativiteit geen gebrek bij Grote Optocht in Nachtuilenrijk

  Cultuur

SPRUNDEL - Het carnavalsmotto van het Nachtuilenrijk 'Wa un Kunstje' werd door loopgroepen en bouwers vooral kunstzinnig opgevat, zo bleek tijdens de Grote Optocht die op zaterdagmiddag door Sprundel trok.


Aan creativiteit geen gebrek tijdens de stoet, zo waren er onder andere pinguïns, goochelaars, beoefenaars van het Sprundels dialect, vliegeniers, crossers, taarten en een circustent present. Allen gaven een originele invulling aan het motto. Zelfs de ooievaar was in het feestgedruis geland. Storm Ellen zorgde ervoor dat de grote wagens in afgeslankte vorm meereden. Een besluit dat CS De Nachtuilen zorgvuldig had genomen om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen.

Zo mochten de wagens niet hoger dan vijf meter zijn en werd de optocht ingekort. Bij een aantal grote wagens ontbrak om die reden de top en de leutstoet reed enkel door de hoofdstraat. Een maatregel die tijdens de sleuteluitreiking eerder die dag werd gesterkt door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES