West-Brabantse gemeenten tasten in buidel: 6,8 miljoen voor veiliger verkeer

  Economie

RUCPHEN - West-Brabantse gemeenten gaan in 2020 ruim 6,8 miljoen investeren om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Ook hebben zo'n vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen.


De wethouders mobiliteit van regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant gingen gisteren akkoord met het uitvoeringsprogramma 2020 om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. De gemeenten in West-Brabant investeren meer dan € 5,4 miljoen in projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en meer dan € 1,4 miljoen in projecten die het verkeersveilig gedrag bevorderen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,9 miljoen subsidie beschikbaar. De overige kosten betalen de gemeenten zelf.

Daarbuiten hebben ruim vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen. "Wij werken samen aan een bereikbare en verkeersveilige regio met deze 50 projecten", aldus Cees Lok voorzitter van de adviescommissie Mobiliteit bij RWB.

Samenwerken 

Zestien West-Brabantse gemeenten werken samen op het gebied van verkeer en vervoer. Belangrijke partners zijn de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en Politie. Deze samenwerking draagt bij aan een verkeersveilige, bereikbare en leefbare regio. Daarvoor stellen de wethouders mobiliteit van West-Brabant en gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat van de Provincie Noord-Brabant jaarlijks een regionaal uitvoeringsprogramma op.

Projecten Rucphen

In Rucphen vinden er in 2020 verschillende projecten plaats om het verkeer veiliger te maken. Zo worden er bushaltes gerealiseerd voor buslijn 312 aan de Industriestraat/Kozijnenhoek en aan de Vosdonkseweg. Ook worden er snelheidsremmende maatregelen aangebracht op de Kaaistraat in Sint Willebrord. Deze maatregelen worden ook aangebracht op de Gebrande Hoefstraat van Rucphen naar Roosendaal. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief