ProRail en NS willen samen naar rookvrije stations

  Economie

RUCPHEN - ProRail en NS willen samen naar rookvrije stations. Op dit moment geldt er al een rookverbod voor stationshallen, trappen, liften en tunnels. Wat ProRail betreft verdwijnen in oktober van dit jaar de rookvoorzieningen op de perrons. ProRail gaat in overleg met vervoerders om dit voor iedereen op het station eenduidig en herkenbaar te realiseren. 


De NS wil dat er op het station uiteindelijk helemaal geen rook- en tabakswaren meer te krijgen zijn. Vanaf 1 april van dit jaar stopt dan ook de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkelformules. Het gaat hier om de Kiosk en de StationsHuiskamer. Daarnaast sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurders die op het station tabak willen verkopen. ProRail is gestart met de voorbereidingen om alle rookpalen op de perrons te verwijderen.

De overheid wil het roken verder ontmoedigen en heeft eind 2018 het Nationaal Preventieakkoord gepresenteerd. Hierin wordt 'Een gezonder Nederland' nagestreefd, waaronder een rookvrije generatie in 2040. ProRail en NS willen hieraan bijdragen door alle stations in Nederland rookvrij te maken. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Assistent controller

Bergen op Zoom

Administratief medewerker m/v

Bergen op Zoom en in Tilburg

Parttime schoonmaakmedewerker m/v

Eethen

Uitpakkers

Cuijk

Bezorgers

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief