Foto: Shutterstock

Willebrorder (38) aangehouden voor deelname aan internationaal opererende criminele organisatie

  Politie

SINT WILLEBRORD - In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de Landelijke Eenheid van de politie eind mei zeven mannen aangehouden, onder wie een 38-jarige man uit Sint Willebrord. 


Zij worden ervan verdacht deel te nemen aan een internationaal opererende organisatie. Deze criminele organisatie zou drugs via Europese havens Nederland binnenbrengen en ten behoeve daarvan grote bedragen witwassen. 

Naast de Willebrorder werden onder andere een 35-jarige man uit Bergen op Zoom en een 46-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Een 52-jarige in Spanje woonachtige Nederlander werd opgepakt in Breda.  

Sesamstraat

Het onderzoek naar dit criminele netwerk startte naar aanleiding van een eerder politieonderzoek. Tijdens een doorzoeking in 2018 werd administratie in beslag genomen. Aan de hand daarvan is onderzoek naar geldstromen opgestart. Hierin stuitten de rechercheurs op het gebruik van Ennetcom-data. Onderzoek naar deze ontsleutelde data leerde de rechercheurs veel over de organisatie; het zogenaamde Sesamstraatkartel. De betrokkenen communiceerden onderling namelijk door gebruik te maken van namen uit de kinderserie Sesamstraat.

Beslag

Eind 2019 doorzocht de recherche bedrijfspanden en woningen op 20 locaties verspreid door Nederland. Er werd onder andere beslag gelegd op administratie en twee panden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief