Logo internetbode.nl/rucphen

Feestelijk weerzien met Wouter Jans

  Sport en Vereniging


RUCPHEN - De jaarlijkse simultaanavond van Eeuwig Schaak werd dit jaar wel een heel speciale. Als simultaangever werd dit keer Wouter Jans uitgenodigd, die in het verleden nog gespeeld heeft bij zowel de jeugd als de senioren van Eeuwig Schaak en momenteel speelt in Enschede bij Schaakgenootschap Max Euwe.

Voor de gelegenheid waren ook diverse oud-jeugdleden uitgenodigd, waarvan veruit de meesten ook deelnamen aan de simultaan. Zo werd de simultaanavond meteen ook een feestelijk en gezellig weerzien met oude bekenden en werden er vele herinneringen opgehaald. Wethouder René Lazeroms deed de openingszet en was tot ieders aangename verrassing ook zo sportief om mee te doen met de simultaan, geassisteerd door Cor Lazeroms, achternaamgenoot, maar geen familie van de wethouder. De oud-jeugdleden lieten overigens zien het schaken bepaald nog niet verleerd te zijn en boden uitstekend partij tegen Wouter Jans. Zo hield Robbert Lazeroms Wouter op remise en wist Michel Koeken zelfs te winnen. Van de huidige leden van Eeuwig Schaak scoorden John van Helden en Wim Soeters een remise en won Kees van Hogeloon zijn partij. Wouter wist 12 andere partijen te winnen en scoorde dus een mooi resultaat met zijn simultaan, al was dat op deze feestelijke avond meer bij- dan hoofdzaak. Het was voor Wouter trouwens de eerste keer in zijn leven dat hij een simultaan gaf, maar zelf verklaarde hij dat “een schaakcarrière niet compleet is als je geen simultaan bij Eeuwig Schaak gegeven hebt”. Wouter gaat binnenkort overigens verhuizen naar Oosterhout, dus mogelijk komen de spelers van Eeuwig Schaak Wouter binnenkort nog tegen in een externe wedstrijd of toernooi.

Wouter schuwde het risico niet, speelde overal vrolijk op de aanval en dat leverde hem 12 keer de winst en een karrevracht aan leuke, interessante partijen op, maar als je risico’s neemt en aanvallend speelt, krijg je soms ook het deksel op de neus. Dat overkwam hem dus tegen Michel Koeken, die een stuk wist te winnen, en tegen Kees van Hogeloon, waar Wouter het volgende overkwam. (Zie afgebeeld diagram) Wouter (met wit) heeft alles op alles gezet om een aanval langs de g-lijn te krijgen, maar krijgt het hier als een boemerang terug: 29...,Ta8-g8 30.Dg5-h6,Tg8-g2+ 31.Kf2-f1,Dc7-c8 32.Ta1-c1,Dc8-g8 33.Ld2-e1,Tg2-g1+ 34.Kf1-e2,Dg8-g2+ 35.Ke2-d1,Ld5-f3 mat.

Er werden tijdens de simultaanavond foto’s genomen door Frans Peeters, een oude bekende van Eeuwig Schaak. Frans is momenteel jeugdleider bij De Pion, schaakarbiter en inmiddels een bekend schaakfotograaf, die ook de hele schaakwereldtop al vastgelegd heeft op de camera en hoffotograaf is bij het Tata Steel toernooi, het “Wimbledon” onder de schaaktoernooien. Wie niet op de foto is genomen door Frans Peeters, stelt niets voor in de internationale schaakwereld. Wie de foto’s wil bekijken kan terecht op https://www.flickr.com/photos/suspeeters/albums/72157679282576024.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief